in

Magazin românesc la Piazza Armerina în Sicilia

Integrarea multietnică a oraşului Piazza Armerina (Enna – Sicilia) trece şi prin demararea de noi activităţi comerciale. Mai întâi au fost tarabele vânzătorilor ambulanţi din Africa de Nord, apoi a fost rândul magazinelor de îmbrăcăminte ale chinezilor, iar acum pentru comunitatea românească a sosit vestea unui magazin care vinde produse alimentare tipice din România.

Magazinul a fost deschis de Mihăiţă Niţă împreună cu soţia Georgiana, cu vârsta puţin peste 20 de ani. Cei doi tineri sunt din Iaşi. Acum nouă ani în Italia a sosit Mihăiţă şi după ceva vreme şi Georgiana. Acum două luni ideea de a deschide magazinul care se află pe via Garibaldi:

“Ne-am dat seama – a  spus cuplul – că în timp ce în oraşe mai mari ale Siciliei mulţi străini care au nostalgia produselor tipice din bucătăria lor pot conta pe multe magazine deschise de conaţionalii lor, la Piazza Armerina, comunitatea noastră, care este numeroasă, nu avea ceva similar. Bineînţeles, la fel ca ceilalţi comercianţi, şi noi suferim de pe urma crizei economice, şi din cauza taxelor vamale, şi ne-am ocupat de obţinerea tuturor autorizaţiilor necesare, însă putem spune că pe moment ne descurcă m bine şi că nu numai conaţionalii noştri, ci şi mulţi străini din nord-est apreciază posibilitatea de a cumpăra specialităţi culinare româneşti, care îi fac să simtă mai puţin lipsa casei”.

Printre produsele tipice se regăsesc mititetii sau micii, chifteluţe cilindrice din carne de vacă şi porc, gătiţi la grătar şi condimentaţ i cu usturoi şi piper negru, şi pepenele roşu murat, care este folosit ca garnitură la carnea făcută pe grătar.

(sursa: La Sicilia)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]

Badante, fura monede antice şi bijuterii

Fini: “Limba italiană, instrument de integrare”