in

Magda Chirnoagă şi-a deschis un centru de reflexoterapie la Roma

 

O româncă a deschis la Roma un centru de naturopatie, rezultat al pasiunii pentru reflexologia plantară. Scopul reflexoterapiei, ne-a explicat ea, este de a provoca o revenire a organismului la o stare de echilibru şi de bine şi, cel mai important pas pentru a atinge acest lucru este de a reduce tensiunea şi de a restabili relaxarea.

Magda Chirnoagă s-a născut în 1968 la Roman. A venit cu soţul în Italia în anul 2001. “Am ales calea de a veni în Italia, mai precis la Roma, în dorinţa de a trăi mai bine şi cu speranţa de a crea un viitor mai bun copilului meu. După ani lungi de sacrificii în care familia ne-a fost în cele mai diverse moduri împărţită şi pusă la încercare, după 7 ani am avut bucuria de a ne reîntregi, aducând şi fetiţa aici cu noi. În tot acest timp rămăsese în România împreună cu bunica, mama mea, că mai toţi copiii români a căror părinţi sunt plecaţi.

Primii doi ani, printre perioadele de muncă intensă şi cele de turist duminical, i-am petrecut cu mult entuziasm, în ciuda faptului că au fost ani extrem de dificili. Entuziasmul se datorat faptul că aveam un ţel, acela de a rămâne aici doar pentru o scurtă perioadă de timp, ca apoi, cu economiile făcute să ne întoarcem împreună acasă, însă nu a fost deloc aşa. După doi ani însă, chiar şi fără economiile visate, m-am întors acasă. Dorul ce-l simţeam în suflet devenise din ce în ce mai mare şi nu mai puteam să mă prefac că mă simt bine, aşa că am preferat să mă întorc cât încă mă mai puteam considera sănătoasă din punct de vedere psihologic.”

Marea pasiune

Încă din copilărie a iubit natura şi beneficiile plantelor. În momentul când a început să studieze reflexologia plantară a simţit că şi-a descoperit marea pasiune. “Întorcându-mă şi încercând să mă integrez în noua realitate, am avut bucuria de a cunoste reflexologia plantară de care m-am îndrăgostit. Am probat-o întâi în beneficiul sănătăţii mele, apoi am decis să urmez cursuri corespunzătoare pentru a mă dedica acestei misiuni: aceea de a contribui la îmbunătăţirea stării de sănătate a celor din jurul meu.

Visul acesta îl aveam încă din copilărie când mergeam cu bunica maternă la culesul florilor, a plantelor medicinale de pe dealurile Bucovinei, plante ce ne erau utile la prepararea remediilor naturale pentru toată familia. Iubesc aceste amintiri! De aceea întâlnire cu reflexologia plantară a avut un impact foarte puternic, fiind că o recunoaştere a misiunii mele personale. “

După ce a studiat la şcoala de naturopatie şi a obţinut diploma, s-a specializat şi a devenit terapeut independent. “Stimulată de dorinţa de a amplifica cunoştinţele mele în acest sector de viaţă, întorcându-mă în Italia, am început să studiez mai mult, înscriindu- mă la “Scuola di Naturopatia” la “Istituto di Alta Formazione” din Roma, unde am susţinut examenul de diplomă în anul 2010. Pas după pas, am cunoscut alte instrumente valoroase pentru a-mi ajuta aproapele. Ca de exemplu Ondamed, un dispozitiv de medicină energetică extraordinar cu care am fost îngrijită personal în Germania. Pentru faptul că rezultatele au fost obţinute în timp foarte scurt şi fără nici un fel de eforturi din partea mea, am hotărât să mă specializez la Dr. Kessler Clinic în Germania, devenind terapeut independent Ondamed.

Au urmat multe alte etape de studiu şi pregătire profesională, cursuri şi seminarii care mi-au îmbogăţit de conţinut viaţa, ce au adus visul meu de a ajuta persoanele din jurul meu în faza de împlinire.”

Onda del Benessere

De la obţinerea dreptului de a profesa şi până la deschiderea unui centru de naturopatie. “Pentru a putea folosi tot acest bagaj de informaţii pe care le-am acumulat, era evident că nu era suficientă doar o activitate de liber profesionist, de aceea, de câteva luni, împreună cu o colegă de origine poloneză am creat un studio de naturopatie care se numeşte Centro di Prevenzione e Riequilibrio Naturale “Onda del Benessere” la Roma, cu colaborarea unui medic, a unui dietolog şi a altor profesionişti di terapie olistică, unde oferim tot ceea ce este necesar pentru a ajuta pe oricine ne păşeşte pragul folosind diverse metode: consulenţe de naturopatie, refacerea potenţialului energetic diminuând astfel nivelul de stres, stimulând capacitatea corpului de a se autovindeca pentru a preveni orice dezechilibru la nivel fizic, psihologic şi energetic, reflexoterapie plantară, masaje, tratamente de estetică curativă avansată.

Toate acestea îmbinate în mod armonios cu integratoare alimentare cu o înaltă biodisponibilitate, create după o metodă inventată de marele nostru inginer Henri Coandă.”

Realizări profesionale

Profesionalismul româncei a făcut ca în afara vechilor clienţi să câştige încrederea multora noi. “În centrul nostru, datorită faptului că metodele pe care le folosim, moştenite din antichitate, se îmbină în mod armonios cu cele mai moderne descoperiri ale medicinei energetice, rezultatele obţinute sunt din cele mai bune şi sunt percepute deja de la primele şedinţe. Clienţii pe care îi aveam înainte, ca şi liber profesionist, nu numai că m-au urmat dar sunt mult mai mulţumiţi să vină acum într-un loc atât de primitor, de cald şi în acelaşi timp profesional.”

Am întrebat-o pe Magda Chirnoagă ce proiecte de viitor are. “Ca proiect de viitor îmi rămâne aceeaşi dorinţă de fond, de a contribui la “starea de bine” a cât mai multor semeni, iar cu timpul creând chiar posibilitatea de a deschide şi altre filiale ale aceleaşi societăţi noi create, în colaborare cu alţi colegi şi figuri profesionale competente. La nivel personal planurile de viitor au început deja să prindă roade, fata mea care acum este în anul 4 la un liceu lingvistic, fiind foarte atrasă de parcursul profesional pe care l-am făcut eu, cât şi de ceea ce facem noi aici, a decis să se specializeze în medicină naturală şi aceasta este o satisfacţie deosebită pentru mine. Acum pot spune că deja încep să mă simt într-adevăr realizată.”

Andi Rădiu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Hramuri în săptămâna 17- 23 decembrie 2012 (Prato, Cosenza, Pomezia, Frosinone)

„Vom avea un ministru delegat pentru diaspora”, promite premierul Ponta