in

Marius Livanu: «Voi fi un preşedinte laic»

Marius Livanu a fost ales președintele Consiliului Românilor de Pretutindeni. Este Pastor la biserica penticostală Philadelphia Mansue Treviso și Președintele Comunității Evanghelice Penticostale din Italia.

I-am adresat câteva întrebări lui Marius Livanu chiar în momentul în care se numărau voturile pentru alegerea sa.

Sunt foarte mulţi reprezentanţi ai bisericii în acest Congres. Va fi o culoare a acestui Congres, ne putem gândi că este deturnat spre religie?

«Nu. Religia este o componentă vitală a societăţii. Faptul că se implică biserica în societatea civilă, nu în politică, este important. Mai ales că în diaspora comunitatea s-a polarizat întotdeauna în jurul bisericii.»

Există o biserică majoritară ortodoxă şi există o anumită rivalitate…

«Nu vreau să amestec lucrurile. Trebuie să facem diferenţa. Nu o numesc rivalitate, eu vreau să o numesc colegialitate, colaborare. Vreau să fiu un preşedinte al tuturor asociaţiilor de români din afara graniţelor ţării, al tuturor românilor, nu doar al celor din Italia. Voi fi un preşedinte laic. Fiecare profesează într-un anumit domeniu. Dacă era ales un inginer constructor, nu însemna că el va favoriza constructorii, dacă era medic, nu însemna că el va lucra numai în beneficiul celor din domeniul lui, pentru mine, a fi pastor este, până la urmă, din punct de vedere social, o meserie. Sunt pastor de 20 de ani.»

Veţi intra în politică?

«Nu, pentru că ar trebui să renunţ la biserică. Eu ca pastor nu pot intra în politică. Ne este interzis.»

Imediat după anunțarea rezultatelor alegerilor, în prima sa declarație, Marius Livanu a spus: «Vreau să lucrăm împreună ca echipă, cred că rolul meu și primul lucru pe care trebuie să îl fac într-un mandat de pionierat din acest domeniu este să aducem pe cât mai mulți români din afara granițelor țării, pe cât mai mulți lideri și reprezentanți ai comunităților românești din diasporă la această masă care să fie rotundă, să fie egală, să aibă fiecare un loc, un cuvânt de spus. Și asta vreau să fac în mandatul pe care mi l-ați încredințat și pentru care vreau să vă mulțumesc. Aș vrea totodată să vă spun că vreau să lucrez cu toți membrii congresului, ai consiliului, toți cei care au fost aici. Vom constitui echipe de lucru și din acestea vreau să facă parte și alți oameni, experți în anumite domenii chiar dacă nu fac parte din consiliu dar sunt alături de noi. Nimeni să nu se simtă exclus. Trebuie să lucrăm împreună. Toți trebuie să fim un total deoarece consider că rolul unui președinte este să unească!

Vreau să nu ținem cont de cum s-a votat și cum a fost votarea. Vreau să nu existe competiție între nord și sud, între cei de aici și dincolo de ocean, cei de aproape și cei de departe, ori cei din Italia și cei din afara Italiei. Toți suntem români și toți trebuie să lucrăm pentru binele tuturor românilor!”

Marius Livanu a explicat că religie vine din latină – re-ligos, refacerea legăturii cu Dumnezeu. „Dacă îl iubeşti pe Dumnezeu, îl iubeşti pe cel de lângă tine. Comunităţile din diaspora s-au coagulat în jurul bisericilor.”, mulţumind în final Domnului pentru onoarea de a fi fost ales.

Sorin Cehan
[email protected]


Citește și:

„Congresul pocăiţilor” – Diaspora, închisă în curtea Domnului

Consiliul Diasporei, în ilegalitate: desfiinţarea şi banii înapoi!

EXCLUSIV şi HALUCINANT Procesul verbal al Congresului Diasporei, scris pe genunchi, cu greşeli de ortografie

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

18.000 de euro din concerte-țeapă în Italia, escrocul român a fost arestat de carabinieri

A murit Piedone. Terence Hill: ”Suntem unicul cuplu care nu s-a certat niciodată”