in

Melania Cotoi, candidează la alegerile locale din 26 mai, la Florența: «A venit și rândul nostru»

Melania Cristina Cotoi, ghid turistic la Florența și preşedintă a Asociaţiei Culturale Alter. NATIVA, candidează la alegerile locale din 26 mai, pe o listă care îl susține pe actualul primar. Melania a publicat pe pagina sa istoria acestei candidaturi, cum a ajuns aici și ce planuri are pentru cei care îi vor acorda votul.


«Pe data de 26 mai 2019 cetăţenii din Florenţa vor vota pentru alegerea Primarului şi a Consiliului Local. Candidez pentru funcţia de consilier local pe Lista Civica Dario Nardella.

M-am născut la Braşov, unde am crescut şi am fost educată. Sunt de religie ortodoxă şi am devenit părinte în urmă cu 11 ani. Mi-am petrecut copilăria într-o perioadă dificilă din istoria României şi port cu mine idealurile Libertăţii. Am fost martoră a Revoltei de la Braşov şi am participat la Revoluţia din ‘89.

La vârsta de 28 de ani am ales să trăiesc la Florenţa. Iubesc Italia: arta sa, istoria sa, gastromonia, modalitatea de conservare şi promovare a valorilor sale, dar în acelaşi timp sunt mândră de tot ce am adus cu mine: spiritualitatea şi tradiţiile străbunilor mei, istoria şi eroii neamului meu. Iubesc Florenţa şi prezint bogăţia inestimabilă a acestui oraş pe stradă, în pieţe şi muzee. Pe străzile acestui oraş am descoperit istoria noastră comună şi încerc să o împărtăşesc şi celorlalţi.

În ultimii ani am încercat să schimb imaginea proiectată asupra comunităţii româneşti. Am încercat să transmit cunostiintele mele şi celorlalţi, asfel încât fiecare dintre noi să aibe demnitatea de a fi român şi de a se face respectat. Am încercat să atrag atenţia tuturor autorităţilor că la Florenţa şi noi existăm. Am încercat şi am reuşit. Astăzi candidez pentru funcţia de consilier local pentru a continua tot ce am început. Încă din anii 2011 am dezvoltat un proiect personal prin care prezint românilor oraşul în care trăiesc şi istoria poporului său, sunt unul dintre membrii fondatori ai asociaţiei Alter. NATIVA şi iniţiatorul proiectelor dedicate marilor personalităţi româneşti la Florenţa. Totul s-a realizat cu mari eforturi şi puţini oameni voitori.

Comunitatea românească este fragilă şi nereprezentată. Românii acoperă toate categoriile sociale şi îşi desfăşoară activitatea lucrativă în toate domeniile. De-a lungul anilor s-au format mai multe generaţii, fiecare cu problemele lor.

Anii au trecut şi astăzi realizăm că doar prin reprezentarea comunităţii în relaţiile cu autorităţile locale care să intervină cu soluţii în problemele românilor putem apăra interesele comunităţii şi ale oraşului în care trăim.

Voi lucra CU şi PENTRU VOI şi îmi propun să sprijin crearea unei noi poziţii în societate despre români, capabilă să rezolve eficient problemele complexe cu care se confruntă românii.

Fiecare dintre noi are datoria de a fi activ şi responsabil faţă de comunitatea sa, de oraşul său adoptiv, de semenii săi, de generaţiile viitoare.

Într-o perioadă atât de dificilă a societăţii noastre care este plină de prejudecăţi, eu am găsit porţile deschise şi sunt mândră că fac parte din Lista Civica Nardella. Îl susţin pe Dario Nardella deoarece mi-a demonstrat că politica lui este una sănătoasă, atentă şi sensibilă, fără prejudecăţi, fără etichete, pentru o mai bună convieţuire, în interesul cetăţenilor.

Uniţi pentru un viitor împreună. Se poate!

Participă la vot! A venit şi rândul nostru!»

O româncă va candida alături de primarul din Florența. «Îmi doresc să fiu mândră de rădăcinile mele»

Moment de sărbătoare românească la Florența: dezvelirea plăcii comemorative dedicate principelui Alexandru Ioan Cuza

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Alessandria, român de 36 de ani, victima unui accident de muncă, prins sub o semiremorcă

Radu Mazăre, prins în Madagascar, autoritățile române discută detaliile unei eventuale extrădări