Menu
in

Mihai Istoc, accidentat mortal la muncă, a fost aruncat la gunoi de angajatorii italieni

Muncea la negru pe un şantier din Venaria, lângă Torino şi a avut un accident mortal de muncă. Mihai Istoc, 45 de ani, a căzut de pe schelă de la înălţime, pentru că muncea fără centură de siguranţă.

Angajatorii săi nu au avut nicio ezitare: i-au luat cadavrul şi l-au aruncat la o groapă de gunoi, în zona Mantafia d’Asti, în apropiere de Torino.

„Il Giornale” declară război României: „Noi vă trimitem întreprinzători, voi ne trimiteţi criminali”

S-a întâmplat în data de 8 iunie 2009. Cadavrul a fost atunci găsit, la 10 zile după ce a fost aruncat, de doi vânători de mistreţi.

Corpul era de nerecunoscut, intrat în putrefacţie, sfâşiat de animale sălbatice. Fără haine, fără documente, pentru a nu fi recunoscut în niciun fel. A fost identificat abia acum, cu ajutorul testelor ADN.

Mihai Istoc era aşteptat acasă de soţie şi doi copii. Cazul lui a fost prezentat şi la emisiunea «Chi l’ha visto» de pe Rai 3, care se ocupă de persoane dispărute. Dar Mihai era dispărut fără urmă.

Anul trecut, Interpol a semnalat autorităţilor italiene dispariţia lui Mihai Istoc, reclamată de familie în România. Procurorii din Asti au decis să redeschidă dosarul acelui corp fără nume.

Potrivit Corriere della Sera, care publică firul anchetei, fotografia muncitorului dispărut semăna cu figura reconstituită pe computer a corpului găsit în pădure.

Carabinierii au investigat apoi toate contactele muncitorului dispărut şi au ajuns la un alt muncitor român. Cei doi erau prieteni şi trebuiau să se vadă la prânz în acea zi, pentru a mânca împreună. La interogatoriu, românul a povestit că a fost să se întâlnească la prânz cu Mihai, dar l-a găsit mort pe şantierul unde Mihai era angajat la negru.

Muncitor român, ucis de angajatorii săi la Torino

Căzuse de pe schelă, unde lucra fără centură. Atunci a sosit angajatorul lui Mihai, cu un prieten italian. I-au cerut românului să dispară, pentru că se „ocupă” ei de tot.

După ce i-au sustras mortului documentele şi celularul (nu au fost găsite niciodată, de aceea cei doi au fost denunţaţi şi pentru furt, pe lângă omor din culpă şi ocultare de cadavru) au organizat înscenarea.

Cadavrul lui Mihai Istoc a fost pus pe un pat luat din şantier, dus la 20 de km de Venaria şi aruncat la groapa de gunoi.

Corpul a fost găsit la 10 zile distanţă, de vânătorii de mistreţi. Acum, la patru ani, după examenul DNA, acel corp are şi un nume.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version