in

Mii de români muncesc în condiții extreme în sudul Italiei, 12 ore pe zi, fără apă și servicii de bază – VIDEO

În Ragusa, Sicilia, mii de muncitori în agricultură – majoritatea din România și din Africa de Nord – lucrează în condiții extreme.

Cu toate acestea, oamenii nu beneficiază de asistență medicală, potrivit unui videoclip publicat de asociația italiană Emergency, informează Libertatea.

Munca în mediul rural din această zonă nu mai este legată de sezonalitate, ci se desfășoară acum pe tot parcursul anului.

Acest lucru duce la o prezență ridicată a lucrătorilor agricoli, în special din Maroc, Tunisia, România și Albania. Condițiile lor de muncă și de viață sunt precare.

Muncitorii lucrează aproximativ 10-12 ore pe zi într-un climat sufocant, iar cei mai mulți locuiesc în case abandonate sau în vechi depozite agricole. Oamenii nu au apă potabilă, iar unii nu beneficiază nici măcar de toaletă.

Totuși, o rază de speranță a apărut în viețile acestor muncitori în agricultură. Emergency, o asociație umanitară fondată în 1994, la Milano, care are ca scop ajutorarea victimele războaielor și persoanelor sărace, le oferindu-le gratuit oamenilor servicii medicale de bază, orientare socio-sanitară și consiliere psihologică.

Pentru a facilita accesul la îngrijire celor mai vulnerabile persoane, Emergency a deschis o clinică mobilă în provincia Ragusa, acolo unde se găsesc peste 30 de kilometri de sere. Pentru ca lucrătorii în agricultură să aibă acces la servicii, cei de la Emergency își desfășoară activitatea după-amiaza, între orele 16:00 și 21:30.

Până acum, Emergency a descoperit mulți muncitori care se confruntă cu dureri articulare și musculare, dar și cu dependența de alcool. În acest demers, asociația Emergeny, care este condusă de Rossella Miccio, colaborează cu Autoritatea Provincială pentru Sănătate din Ragusa.

https://www.facebook.com/emergency.ong/videos/2067699786695618/?t=25

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia a depășit 10.000 de noi infecții în ultimele 24 de ore iar numărul persoanelor în terapie intensivă e tot mai mare

Gest superb al unui atacant de la Napoli: a donat 12.000 de euro pentru Mihai Neșu, cu care a jucat în Olanda