in

Milano, restaurantul unde cina costă 1 euro

Deschis de fostul patron al echipei Inter, Ernesto Pellegrini, a servit 108.300 de cine, peste 30.000 de copii și adolescenți între 1 și 16 ani. Cu 400 de locuri, este plin în toate serile. Și de anul acesta a adăugat ”un fel de mâncare” special: un ajutor concret în căutarea unui loc de muncă, scrie vita.it.

Recent restaurantul a împlinit doi ani. La marcarea evenimentului au participat primarul Giuseppe Sala și consilierii Pierfrancesco Majorino (Politici sociale) și Gabriele Rabaiotti (Locuințe și Lucrări publice) pentru a sărbători cei doi ani ai restaurantului de solidaritate Ruben, deschis în cartierul Giambellino de Fundația Ernesto Pellegrini.

Intitulat după numele unui tânăr fără adăpost pe care fostul patron al Inter îl cunoștea și l-a văzut murind de foame, localul oferă cine la 1 euro persoanelor în dificultate temporară, după ce și-au pierdut locul de muncă sau din alte motive, semnalate de o rețea de 150 de asociații (dintre care ies în evidență ghișeele de consiliere Caritas) și de serviciile sociale ale primăriei.

Nu este o cantină a săracilor, ci un adevărat restaurant cu meniu la alegere și bucătari profesioniști, care până astăzi a legitimat 3.800 de persoane și a furnizat 108.000 de cine. Dar nu numai: voluntarii care în fiecare seară merg printre mesele de la Rubern încearcă să dea o mână de ajutor care să meargă dincolo de nevoia primară de hrană.

Pentru a răspunde la o altă foame mai profundă, aceea a unui loc de muncă, a fost demarat proiectul «Un loc de muncă, o casă pentru Ruben» care intenționează să furnizeze ocazii de muncă celor care au nevoie. La începutul lui septembrie un prim grup de 40 de persoane a fost trimis să culeagă struguri în Franciacorta și acum, datorită sponsorului PWC, dispus să plătească salariul persoanelor care vor fi selectate, și a unui acord acord cu Primăria și și societatea MM, câțiva oaspeți de la Ruben se vor ocupa cu întreținerea locuințelor sociale ale MM din Giambellino.

O cotă minimă – 2 sau 3 – dintre locuințe libere recuperate de munca oaspeților de la Ruben va putea fi gestionată de fundație pentru cazurile de urgență. Asta nu e tot.

Un al doilea proiect, «Solidaritate 5.0», va încerca să facă să se întâlnească cererea și oferta de fonduri la dispoziția familiilor în dificultate. Pe timpul întâlnirii au fost furnizate și cifre privind activitatea restaurantului Ruben: majoritatea persoanelor servite au între 18 și 65 de ani, 63% sunt italieni (19% sunt fii de imigranți), 37% sunt străini.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vicenza, autostop cu tâlhărie, arestate două românce de 18 ani

Salina Turda, cel mai vizitat obiectiv turistic din ţară, a doua din Europa ca număr de vizitatori, în Top 5 căutări pe Google