in

Ministrul Bogdan Stanoevici propune Parlamentului o nouă metodologie: ”La acest congres, nu vor fi reprezentanți ai unor partide politice, vor fi reprezentanți ai românilor din străinătate”

Discuțiile de astăzi, din Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, la care a fost invitat și ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, s-au concentrat asupra datei de desfășurare a congresului, a finanțării evenimentului, dar și a modului în care vor fi desemnați reprezentanții românilor din afara granițelor țării la congres.

Cât privește data la care se va organiza până la urmă Congresul Românilor de Pretutindeni, ministrul a spus că nu mai poate face niciun fel de estimare. „Lucrăm la pregătirea acestui congres și, în măsura în care cele două Camere îl vor aproba, vor semna organizarea acestui congres la data de 30 noiembrie, acest congres se va organiza. Dacă cele două Camere vor decide altfel… Camerele hotărăsc, nu noi, nu eu”, a concluzionat Stanoevici.

El a menționat că va prezenta Parlamentului o altă metodologie privind organizarea acestui congres, în vederea analizării, modificării și aprobării ei. După aprobare va urma însă o perioadă de 30 de zile pentru a fi supusă dezbaterii publice, micșorând timpii necesari organizării Congresului în jurul datei de 30 noiembrie.

Ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici, a mai declarat că nu există „niciun fel de legătură” între organizarea Congresului Românilor de Pretutindeni și alegerile prezidențiale și a subliniat că această asociere este „total eronată”.

„Asocierea total eronată care se face este între acest congres și alegerile prezidențiale. Nu există niciun fel de legătură între organizarea congresului și alegerile prezidențiale. Nu are cum să fie. (…) La acest congres, nu vor fi reprezentanți ai unor partide politice din străinătate, vor fi reprezentanți ai românilor din străinătate„, a afirmat Stanoevici, citat de Agerpres, după ședința Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, la care a fost invitat să participe.

Bogdan Stanoevici a respins și posibilitatea de manipulare a voturilor românilor din diaspora la alegerile prezidențiale, prin intermediul delegaților la respectivul congres. „E absurd, conform unor procente de reprezentativitate, la nivel de propunere, s-a ajuns la o sumă de 200 și ceva de membri care să reprezinte diferitele comunități. Credeți dumneavoastră că cei 200 și ceva pot să schimbe ceva în alegerile prezidențiale? E absurd. Și această dată, de 30 noiembrie, dincolo de semnificația ei ca Zi a românilor de pretutindeni, a fost propusă, tocmai, să nu existe niciun fel de asociere cu campania electorală. Noi discutăm despre această dată de când am ajuns eu la Departamentul Românilor de Pretutindeni, în luna martie”, a susținut ministrul Bogdan Stanoevici.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Scandal în PSD Diaspora, filiale fantomă și membri care nu apar în evidențele de partid

Aurelian Mihai, luat din Parlament de o ambulanță și transportat la Spitalul Universitar de Urgență București