in

“Miss România în Italia”: Cine este Andreea Apetroaie

Asociaţia Românilor din Italia (ARI) din Roma organizează în perioada 1 iunie – 25 iulie 2012, pentru al cincilea an consecutiv, concursul de frumuseţe Miss România în Italia, la care pot participa domnişoarele cu vârsta cuprinsă între 16 şi 23 de ani, de origine română, rezidente definitiv sau temporar în Italia.

Ca noutate pentru concursul Miss România in Italia 2012, este introdus votul de popularitate on line, pentru titlul de Miss Simpatica. Juriul este chiar comunitatea românească din Italia (şi nu numai). Astfel fiecare concurentă este angrenată într-o proprie “campanie electorală”. Votul de popularitate permite primelor trei clasate să participe la finala naţională şi există posibilitatea ca finala Miss România în Italia să aibă patru câştigătoare: locul I – II – III şi “Miss Simpatica”.

Gazeta Românească vă prezintă pe scurt tinerele românce care s-au înscris la preselecţii şi pe care le puteţi vota pe site-ul Concursului.

Andreea Maria Apetroaie s-a născut pe 6 septembrie 1989 la Fălticeni, în judeţul Suceava. A terminat liceul lingvistic şi este fotomodel. Vorbeşte “engleză, italiană, română, un pic de gemană, franceză şi spaniolă” şi “scrie poezii”.

Încă de mică, a fost atrasă de lumea spectacolului, urcând pe scenă cu o trupă de teatru formtă din elevi: “Am obţinut şi două premii la concursuri naţionale, îmi amintesc că interpretam un rol în celebra piesă “Coana Chiriţa”- ne spune tânăra moldoveancă.

Rămasă de la o vârstă fragedă fără tată, Maria şi-a pierdut şi mama, când avea doar 14 ani. A rămas doar cu fratele ei, care după ceva timp a emigrat în Italia, în căutarea unui trai mai bun. La terminarea liceului, după ce a împlinit 18 ani, tânăra a sosit în Italia, la fratele ei: “Am început să lucrez, la început într-un bar din provincia Salerno. Dar visul meu este să devin actriţă, de aceea într-o bună zi mi-am spus că merit şi pot mai mult. Mereu primeam complimente pentru aspectul meu, mi-am zis să încerc. Aşadar mi-am făcut un book fotografic şi, încetul cu încetul, am făcut primii paşi în lumea modei. Apoi, am participat şi la concursurile de Miss”…

În februarie 2012, Maria a participat la Concursul Miss Europa in Italy, unde a câştigat titlul de “Miss Fascino 2012”. În mai 2012 a participat la preselecţiile pentru emisiunile “Grande Fratello” şi “Uomini e donne”: “Mi-au propus să particip la emisiunea “Ragazzi e ragazze”, dar am refuzat, pentru că voiam să particip la “Uomini e donne”, ca protagonistă”.

Românca mai povesteşte că a colaborat cu alte personaje cunoscute din lumea spectacolului şi modei italiene şi a apărut în mai multe emisiuni televizate, mai ales după cucerirea titlului de “Miss Fascino”: “Am fost remarcată, de exemplu, de producătorul serialului “Centovetrine”, care mi-a propus o colaborare profesională”.

A participat, de asemenea, în luna mai 2012, la preselecţia locală şi regională a concursului Miss Mondo 2012, unde s-a calificat în finala naţională, care a avut loc la Lecce (Gallipoli).

Următorul pas este participarea la “Miss România în Italia”, unde are speranţe că va câştiga unul din primele locuri: “Da, aş dori mult să câştig, nu doar pentru mine, ci mai ales pentru mama mea, care şi-a dorit mult să mă vadă pe scenă. Este un alt pas pentru a-mi atinge visul, acela de a deveni actriţă”.

Miruna Cajvaneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cu mortul la Parlament, pentru drepturile românilor din diaspora

Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, după condamnare