in

Miting la Roma în memoria victimelor din Colectiv: ”Corupția ucide!”

Circa 300 de persoane au manifestat duminică dumineață (11.00 ora Italiei) în fața Ambasadei de la Roma pentru a comemora victimele din clubul Colectiv. Mitingul a fost organizat pe Facebook. Românii au strigat “Corupția ucide”, “Vrem schimbare” și “Colectiv”.

Mitingul a început cu o rugaciune și a continuat cu un moment de reculegere. Au fost citite numele victimelor, scandate cu aplauze. Au participat mulți tineri, familii cu copii, iar în fața ambasadei au fost lipite fotografiile victimelor și au fost depuse flori, icoane și zeci de candele.

“Am 21 de ani, am urmărit pe internet cele întâmplate la Bucuresti și am vrut să le arătăm celor de acasă că suntem cu ei. De la trei ani locuiesc cu familia în Italia. Am crescut aici, dar ne pasă de ce se întâmplă în țară“, a declarat o tânără manifestantă.

La miting au participat români veniți și din afara Romei. Organizarea a fost foarte bună, mai mulți voluntari au asigurat ordinea si fluidizarea traficului în zonă. Doi reprezentanți ai Ambasadei au preluat lista cu revendicările manifestanților.

sursa: Hotnews


Foto: Cătălin Urdoi

 

Mobilizare generală a românilor din Belgia pentru ajutorarea răniților transferați la Bruxelles. ”Este minunat să fim solidari!”

DNA începe curățenia la Externe: doi angajați MAE de la Roma, trimiși în judecată pentru corupție