in

Novara, o nouă filială a PDL

Partidul condus de Emil Boc are acum o filială şi la Novara. Potrivit site-ului oknovara.it, filiala de la Novara, inaugurată pe 24 octombrie, este a 21-a filială a organizaţiei PDL Italia, conduse de Dumitru Ilinca. La rândul său, PDL Italia face parte din PDL Diaspora, condusă de deputatul William Brînză.

Revenind la Novara, site-ul citat scrie că „sigla este aceeaşi cu a formaţiunii politice condusă de premierul Berlusconi, însă numele este complet diferit. Vine de la Partidul Democrat-Liberal, partidul care în România a primit numărul cel mai mare de voturi, circa 33%, la alegerile parlamentare din 2008. O formaţiune bine structurată în Italia şi care are deja 20 de grupuri în cele mai mari oraşe italiene”, iar membrii PDL Italia „doresc să devină cea mai importantă reprezentare în Italia a imigranţilor români.”

Prezentarea filialei, conduse de Ionela Puşcaşu, „s-a făcut în contextul unei înfrăţiri cu Pdl-ul italian, cu Pdl-ul novarez, în prezenţa deputatului Gaetano Nastri şi a administratorilor locali. Prezentarea s-a făcut după încheierea unui acord regional între senatorul Enzo Ghigo şi senatorul român Viorel Badea. Un acord politic, social şi economic”, mai scrie oknovara.it.

Vânătoare de voturi

Reamintim că pe 9 octombrie, la Torino, senatorul Viorel Badea (PDL) şi senatorul Enzo Ghigo (PdL) au semnat un protocol între Popolo della Libertà (PdL), filiala Piemonte şi PDL România. Prin acest protocol, cele două părţi se angajează “să se implice în mod adecvat în definirea listelor electorale ale Popolo della Libertà sau a altor liste conexe, cu ocazia consultărilor administrative locale”, anunţându-se un plan de înscriere în masă a românilor pe listele electorale.

PdL Piemonte a luat în serios acordul şi potenţialul electoral al românilor, mai ales că la Torino vor fi alegeri în 2011. „La Stampa” scrie că partidele au pornit la vânătoare de voturi de la străini şi comentează: «Drept la vot şi integrare: două aspecte care la câteva luni înainte de alegerile locale devin de actualitate în vocabularul celor din centru-dreapta. Discursul se referă la cetăţenii comunitari, care au dreptul să voteze, cu atenţie deosebită faţă de comunitatea română, cu aproape 48.000 de rezidenţi la Torino. O „comoară” remarcabilă de potenţiale voturi.». Intră în scenă adjunctul lui Enzo Ghigo. Augustino Ghiglia, deputat PdL şi vice-coordonator al partidului în Piemonte, a cerut, printr-o interpelare, Primăriei din Torino (conduse de o majoritate de stânga în frunte cu Sergio Chiamparino, PD) să „garanteze un drept de vot efectiv şi liber cetăţenilor comunitari cu ocazia alegerilor locale”. Primăria şi centru-stânga „nu au făcut până acum nimic pentru a garanta participarea democratică a străinilor cu drept de vot la viaţa oraşului nostru”, spune Ghiglia în interpelare. El cere ca primăria să garanteze o informare „preventivă şi apolitică: libertatea votului se asigură prin intermediul acţiunilor instituţionale directe şi nu mediate de asociaţii şi sindicate”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

ARI Roma / Românii i-au dat cadou un brad primarului Alemanno

Festivalul „teatROmania 2010” – un succes