in

O româncă din Pisa, şofer de TIR la cea mai mare firmă europeană de logistică: ”Nu e uşor să fii femeie la volan”

O româncă este prima femeie şofer de TIR la cea mai mare firmă europeană din sectorul logistic integrat. Aceasta a primit cheile camionului pe care îl va conduce în Italia de la cel mai important om din firmă.

Dorica Corea are 47 de ani, este mamă şi bunică, dar nu a renunţat niciodată să creadă că visul ei va deveni realitate. Este şoferiţă de TIR de aproape 11 ani, după ce şi-a obţinut licenţele C şi E la şcoala europeană de la Empoli, în 2007.

Dorica a susţinut mai multe teste, inclusiv de condus pe şosea, la Torino, iar grupul SMET, lider european în sectorul logistic integrat, a angajat-o. Va lucra la Pisa şi e prima femeie a colosului continental care va conduce un camion de mare tonaj.

„Nu e uşor să fii femeie la volan. Trebuie să ştii o mulţime de lucruri, să planifici cursa, să poţi face mici reparaţii, să ai grijă să nu se deterioreze marfa, să coordonezi operaţiile de încărcare şi descărcare. Nu am fost niciodată descurajată, pentru că mereu am crezut că şi noi femeile avem capacitatea de a lucra în acest sector. Şi mereu am fost norocoasă să am colegi bărbaţi care m-au sprijinit, săritori şi disponibili să ajute. Sfaturile lor au fost mereu utile.”, a declarat românca, citată de observator.tv, mândră de noul ei loc de muncă.

Călina, cea mai iubită şoferiţă româncă din Trento: ”Dacă lipsesc, e o dramă”

Româncă, șoferiță de TIR, infarct într-o benzinărie din Imperia. “Mami… De ce ai plecat aşa devreme de lângă noi?”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dosar fabricat? Fost ministru al diasporei, condamnat la închisoare în baza unor declarații mincinoase

IMPORTANT! Procedura de transfer din Italia al autoturismului: valabil ”foglio di via” până la destinația finală