Menu
in

O româncă locuiește și doarme în gara Città di Castello, italienii sunt nemulțumiți: „Ignoră regulile de igienă”

Femeia a refuzat o locație de primire și plata unui bilet de tren pentru a ajunge la Ambasada României la Roma.

Gara din Città di Castello din Piazza della Repubblica, potrivit publicației Corriere dell’Umbria, a devenit de o lună reședința abuzivă a unei femei de naționalitate română.

Angajații sediului central al firmei Bus Italia au informat conducerea companiei și i-au scris primarului orașului:

„Sperăm că se va ordona evacuarea doamnei, având în vedere că în acest moment cu situația legată de Covid 19 există obligații de a se respecta regulile de igienă precise, aceste reguli sunt ignorate de către doamnă și pun în pericol sănătatea cetățenilor și a celor care lucrează în acel spațiu „.

Aceeași scrisoare precizează că „Situația este cunoscută de poliție și de poliția urbană și de asistenții sociali. Până în prezent, acești subiecți au pretins imposibilitatea de a interveni”.

În răspunsul său, municipalitatea specifică că a activat „verificarea registrului la municipalitatea de origine a femeii, menționând că aceasta este fără reședință; a existat un interviu a doi asistenți sociali în prezența poliției municipale, propunând imediat plasarea într-o unitate de primire care a devenit disponibilă sau plata unui bilet de tren pentru a ajunge la Ambasada României la Roma, soluții refuzate categoric de femeie, care a declarat că „nu doresc nimic și nu au intenția de a se deplasa”.

Se precizează că organul municipal, în persoana primarului, nu are puterea de a dispune și de a exercita nici o putere de constrângere față de o persoană, cu excepția unor motive grave de sănătate urgentă și exclusiv la propunerea organelor adjuncte de sănătate. Solicită proprietarului să-și exercite puterile și îndatoririle de vigilență / custodie a clădirii și eventuala evacuare „.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

https://ziarulromanesc.at/haos-total-ordinul-care-prevedea-ca-romanii-care-vin-strainatate-pot-sta-in-carantina-la-domiciliu-a-fost-modificat/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version