in

O tânără din Paşcani a cucerit Italia cu frumuseţea ei: ”Cum de a câştigat ea? E româncă…”

O tânără din Paşcani a cucerit Italia cu frumuseţea ei. Are în palmares mai multe titluri de Miss. A urcat pe podiumurile de prezentare din Paris, Dubai. Acum locuieşte în Milano, capitala modei din Italia şi este una dintre femeile pe a cărei corp sunt croite rochiile unor mari creatori de modă – Dolce&Gabbana, Philipp Plein si Roberto Cavalli. Povestea ei a fost prezentată de BitTV, televiziunea din Paşcani.

Ea este Andreea Sasu. Are 26 de ani şi a plecat în Italia cu gândul să ajungă o persoană cunoscută în lumea modei. Şi-a atins obiectivul şi munceşte din greu pentru a se menţine.

«De copil am visat sa devin model, urmăream fiecare emisiune de modă. În Romania, am început să studiez Marketing si Publicitate, dar cand am avut ocazia să plec, pentru a-mi indeplini visul, am plecat. Sincer, nu m-am gândit că pot ajunge aşa departe.», povesteşte Andreea.

Totul a început în urmă cu şase ani, când a fost contactată de o agenţie de modă, IMM (International Models Milano).

«Ajunsă în Italia, chiar dacă făceam parte dintr-o agenţie de modă, la început a fost foarte greu. Am mers pe ideea că aşa păţeşte toată lumea care vrea să se realizeze. Nu aveam bani şi pentru a te prezenta la castinguri aveai nevoie să fii tot timpul aranjată, îmbrăcată bine plus alte cheltuieli – tren, metrou, mâncare. Era ca la loterie. Din sute, de fete reprezentanţii evenimentului alegeau, după anumite criterii, puţin peste 20. Aşa că dacă aveai noroc să fii aleasă, îţi scoteai cheltuiala, dacă nu, rămâneai fără bani. Şi tot aşa, aproape doi ani de zile.

Pentru a face faţă m-am angajat la un restaurant/bar. Avem salariu fix, dar şi program. Mă trezeam în fiecare dimineaţă la ora 4, luăm trei autobuze pentru a ajunge la locul de muncă. În acel timp, învăţăm şi pentru carnetul auto, chiar dacă aveam un an de zile de când stăteam în Italia. Nu ştiam toate cuvintele. Eram cu dicţionarul în mâna. Bucuria a venit când am luat examenul din prima. M-am simţit o femeie puternică. Eram motivată să merg mai departe. Am reuşit să strâng şi câţiva bănuţi şi mi-am cumpărat o maşinuţă că să mă pot deplasa cu uşurinţă, la muncă dar şi la castinguri. Era obositor. Greu. Însă când îmi reuşea ceva, plângeam de bucurie.

După numeroasele castinguri, am început să fiu contactată de mai multe agenţii de modă. Aveam din ce în ce mai multe prezentări de modă, dar eram solicitată şi pentru şedinţe foto. După ce am văzut că se măreşte câştigul, mai ales că fac ce îmi place, am renunţat la jobul de chelneriţă. Aveam castinguri şi în Londra, Paris, Istanbul, Morocco, Dubai, India sau Barcelona

Care au fost prezentările, pe podium?

«Prezentările de modă au fost multe. Însă nu uit prima defilare importantă. Este vorba despre colecţiile Valeria Marini Seduzioni Diamond’s intim şi rochii de de seară. Mai adaug prezentare de modă în Dubai – India Fashion Week, Viktor& Camp; Rolf – Paris, Pink – Istanbul, Ean 13 – Italia. De asemena am participat şi la defilări televizate pentru mărci importante – Prada, Trussardi, Rocco Barocco etc.»

Ai reuşit să cucereşti italienii cu frumuseţea ta. Câte titluri de Miss ai?

«De-a lungul anilor am participat la multe concursuri de frumuseţe. Aprope tot timpul luăm câte un titlu şi chiar coroana. De exemplu am fost Miss Val Rendena Trentino 2013 (finală naţională) primul loc, Miss Christmas 2013 – Primul loc, Miss Mondial 2014 – Primul Loc, La Bella D’Italia Brescia –Primul loc, Miss Fanunka 2014 – Locul 2, Miss Eleganza şi Miss Stella D’Europa, Miss un Volto per il Cinema – Locul 2, La piu Bella del Mondo, Finale regionale Lombardia -Primul Loc şi La piu bella del Mondo, Finale Nazionale locul 3.»

Ai fost invidiată pentru titlurile pe care le-ai câştigat?

«Cu siguranţă. La finalul competiţiilor auzeam şoşotindu-se. Cum de a câştigat ea. E româncă. Aici a fost un concurs cu frumuseţile din Italia. Este lumea modei plină de invidie, chiar dacă nu se arată. Simţi.»

Pentru ce companii ai pozat?

«Am pozat pentru Catalog Gold Silver si Bridal Couture, Catalog si Campanie Publicitara “Nissa”, Look Book ”Damir Doma”, Catalog ”Daniela Villages”, Campania Publicitara ”Devostee”, Campanie si Testimonial “Monwach”, Catalog intim “La Senza”, Campanie publicitara si catalog 2Bekini.»

Cum sunt şedinţele foto?

«Este foarte important să te simţi bine mai ales să ai acea relaţie cu fotograful. Să te facă să pozezi, cum se spune în lume a modei. Îmi place să lucrez cu Peter Lindbergh. El ştie ce vrea şi întotdeauna fotografiile sunt fantastice. Ca şi în cazul lui Paolo Roversi şi Steven Meisel.»

Cum te menţii fizic?

«Ştiu că sunt femei care spun că e genetică treaba. Dar la mine chiar aşa e. Mănânc mult şi nu mă abţin de la nimic. Deseori mănânc mai mult decât logodnicul meu. Îmi lipsesc foarte mult mâncărurile din România, cele pe care le face mama.

Însă am şi un antrenor personal. Fac sport trei ore pe săptămâna, iau lecţii şi de kick-boxing cam de două ori pe săptămâna, dar asta o fac pentru apărarea personală. Ca orice femeie care ţine la frumuseţe, merg la saloanele de înfrumuseţare, dar asta pentru lucruri necesare. Sunt de părere că trebuie să avem un ritm de viaţă sănătos.»

Care este cea mai frumoasă parte a meseriei de model?

«Sunt foarte mândră de mine, unde am ajuns. E o meserie care îmi permite să fiu mereu aranjată, înconjurată de lume bună şi aici fac referire la persoane care lucrează în televiziune, modă, cinema etc. Partea bună mai e că plec în călătorii.»

Care este cel mai mare beneficiu care pe care ţi l-a adus acest job?

«M-a ajutat să devin o femeie de clasă, cu stil, să devin o persoană cunoscută şi respectată. Am pozat în diferite reviste din Italia, am reuşit să îmi ajut părinţii din punct de vedere financiar.»

Acum cu ce te ocupi?

«De un an şi jumătate sunt model fix la Dolce&Gabbana, Philipp Plein şi Roberto Cavalli. Defilez pentru ei şi toate rochiile sunt create pe corpul meu. M-au ales ca fiind unul dintre modelele favorite. Sunt prezentă la fiecare prezentare de modă.

La cei 26 de ani mă simt o femeie împlinită şi fericită şi pe plan profesional şi ce cel personal. Sunt logodită, de aproape doi ani de zile, cu Gerry Scarpone, un om de afaceri. În următoarea perioada o să ne căsătorim. Vrem să avem şi copii. Locuim în Milano – Italia.»

Când ai fost ultima dată în Paşcani? Cum ţi s-a părut? Ceva schimbat?

«Ultima dată în Paşcani am fost anul trecut, de Paşti. E un oraş foarte frumos. Îmi place. Păcat că nu poate să ofere mai multe pentru tineri. Ceva ceva se schimbă în bine.»

Ai veni să locuieşti aici?

«Da. De ce nu. Sper că până atunci să se ofere mai multe locuri de muncă, mai bine plătite. Ador România.»

Dana Ursuleasa

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sicilia, furturi de 1 milion de euro, zece români arestaţi în flagrant, alţi 14 au fost denunţaţi

Iohannis ŞTIE TOT: ”Îi văd, îi aud şi cunosc problemele românilor din străinătate”