in

Pasiunea Danielei, îngrijitoare în Italia: “O pasiune îți poate ține mintea ocupată, iar viața de badantă nu este ușoară”

Pasiunea Danielei, îngrijitoare în Italia. Fiecare brad poate spune o poveste. Pentru Daniela C. , bradul de Crăciun se croșetează! Cu dor în suflet de țara natală și de cei dragi ei, Daniela, în pragul sărbătorilor de iarnă și-a făcut o tradiție din a-și croșeta ideile inovative despre cum poate arăta un Crăciun Tradițional Romanesc.

De la perdelele de la geamuri până la ornamentele de brad, toate făcute handmade, croșetatul a devenit o pasiune prin care își poate exprima starea de mulțumire, pacea în suflet și gândurile frumoase despre viață.

Elena, “badante” din Panciu cu pasiunea reproducerilor după tablouri celebre

Pasiunea Danielei, îngrijitoare în Italia

A venit în Italia cu mulți ani în urmă și, lucrând ca badantă, de multe ori singurătatea își făcea prezența. Distanța mare de familia ei și gândurile neliniștitoare de mamă, îi aduceau multă tristețe în suflet. Din dorința de a-și ține mintea ocupată și de a-și controla stările de anxietate pentru a nu-și declanșa depresia, a început să își caute o ocupație în timpul liber.

Hoinărind printre video-urile interactive de pe YouTube în orele libere a găsit un tutorial despre croșetat care mai târziu o ajuta să își descopere talentul ascuns. A început să creeze lucruri mici, coliere, cercei, pălării, iar în preajma Crăciunului sfida cea mai mare a fost să creeze un brad în care a adăugat multe ornamente de iarnă, toate croșetate manual.

De 3 ani, în preajma Crăciunului, și-a făcut o tradiție din a crea cadouri croșetate pentru cei dragi. Creațiile ei au fost mereu apreciate atât pe paginile de handmade-uri pe Facebook cât și din partea familiei unde lucrează în Italia.

Își expune lucrările într-un magazin la Firenze

Ba mai mult, a avut ocazia să își expună lucrările frumoase într-un magazin la Firenze. Îi place să primească provocări noi și să își pună imaginația la treabă. În preajma Sărbătorilor, o dată cu plecarea acasă în România, creațiile ei vor prinde viață alături de familia ei.

Și-a dorit un Crăciun tradițional românesc, iar aceste ornamente croșetate manual îi vor aminti cât de prețioasă este viața și libertatea din ea.

Daniela sfătuiește femeile care sunt departe de cei dragi să își caute fiecare talentul ascuns și să îl dezvolte într-un mod constructiv . “O pasiune îți poate ține mintea ocupată, iar timpul trece mult mai ușor. Viața de badanta nu este ușoară, dar stă în noi să găsim partea plină a paharului care să ne scoată din monotonia rutinei zilnice“ spune Daniela.

un articol de Emma Condurat

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 81 In medie: 4.2]
Transporta cinci migranți cu mașina, româncă arestată la Gorizia

Româncă prinsă la Gorizia cu 5 migranți ilegali, într-o mașină închiriată cu număr românesc

Minorii de 16 ani pot ieși singuri din țară

Călătoriile minorilor români în străinătate: Noi reguli pentru cei de 16 ani