in

Patru tineri, recent întorși din Italia, au deschis în plină pandemie un restaurant, dificil de găsit locuri libere, fără rezervare

Patru tineri botoșăneni, recent întorși din Italia, unde au lucrat mai mulți ani în diferite restaurante, au deschis, plătind cu economiile  proprii, propriul lor restaurant, cu specific italian, numit Belotti, pe Pietonalul Unirii. Inițiativa poate fi considerată extrem de curajoasă pentru aceste vremuri, când afacerile din industria HORECA se închid sau, din cauza evoluției pandemiei, au devenit impredictibile, scrie Monitorul de Botoșani.

”De mult doream să ne deschidem propriul nostru restaurant. Inițial pusesem ochii pe un restaurant care chiar așa se numea, în Genova, care era de închiriat, însă a venit pandemia și cum în Italia totul s-a închis, ne-am decis să îl deschidem pe Belotti la Botoșani”, a declarat Daniela Apalani, soția chef-ului Constantin.

Cei patru asociați fac marea majoritate a treburilor, prin urmare nu au nevoie de mult
personal. Și-au propus să aducă bucătăria mediteraneeană la Botoșani, folosind ingrediente italiene și, mai ales, punând la bătaie tot ce au învățat în anii din Italia.

Amenajarea restaurantului a fost făcută cu bun gust, cu scopul de a aduce un restaurant autentic italian la Botoșani. Rețetele sunt identice cu cele din peninsulă, inclusiv preparatul pastelor, un spectaculos ritual, în care o roată mare de parmezan, cu o scobitură în mijloc, este  folosită ca „lighean” în care acestea sunt amestecate.

”Nu pot decât să mă bucur că s-a deschis un asemenea local la noi în oraș. Le doresc să mențină standardul pe care și l-au propus și care îmi place foarte mult, chiar e ca în Italia. În noi au deja viitori clienți fideli”, a declarat încântat unul dintre clienți, un foarte cunoscut avocat.

Deși s-a deschis doar de două săptămâni, Belotti are deja clienți fideli, prin urmare este dificil de găsit locuri libere, fără rezervare, în special seara.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, 32 de miliarde de euro pentru măsuri împotriva sărăciei și relansarea afacerilor. ”Este maximul pe care l-am putut face”

Ca să fie foarte clar: „Doar persoanele vaccinate vor mai putea zbura”, spune șeful unei mari companii aeriene