in

Piața imobiliară din Italia, în creștere: românii, pe primul loc la împrumuturi pentru case

Continuă refacerea pieței împrumuturilor imobiliare și printre protagoniști se află și cetățenii străini.

Acest lucru este demonstrat de analiza creditelor ipotecare elaborată de Gruppo Tecnocasa pe baza celor care au semnat o finanțare ipotecară prin intermediul agențiilor cu marca Kìron și Epicas în primul semestru al lui 2016.

Între ianuarie și iunie, 83% dintre creditele ipotecare au fost acordate unor persoane de cetățenie italiană, însă crește procentajul străinilor: actualmente 13% sunt cetățeni din țări europene și 4,1% cetățeni extraeuropeni. Naționalitățile cele mai reprezentate sunt cea română, albaneză și moldovenească, în timp ce majoritatea non-europenilor provin din Asia, urmați la scurtă distanță de latino-americani și de africani.

Observând proveniența creditaților în cadrul macroariilor italiene și confruntând rezultatele între ele, se deduce că instituțiile de credit tind să finanțeze cetățenii neitalieni cu precădere în nordul Italiei (peste o treime dintre persoanele finanțate în Nord-Est nu sunt italiene). O dată în linie cu cele mai înalte rate de incidență a imigranților în populațiile din acele zone.


Români din Italia doborâți de datorii: ”Îmi trebuiau minim 2000 de euro să pot supravieţui…plec acasă”

”În Italia sunt familii care cred că dacă lucrăm în casele lor, suntem sclavi”

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Liliana Laban, candidată PSD în diaspora, întâlnire cu deputatul PD Michelle Nicoletti pe tema referendumului din Italia

Medic italian despre imigranți: «Vă tratați aici gratis, plătim noi. Toate au o limită»