in

Politicienii diasporei acuză: «Înainte se pleca din țară din lipsă de muncă, acum oamenii pleacă scîrbiți de această clasă politică coruptă»

Pavel Croitoru, 43 de ani, originar din Iași, de 20 de ani în Italia, este unul dintre cei mai activi militanți pentru drepturile românilor din străinătate. Fost vicepreședinte la PNȚCD, s/a implicat în politică de partea românilor din diaspora. A încercat să candideze ca independent la ultimele alegeri parlamentare, dar jocurile de la București, cu reguli făcute special pentru a nu putea fi respectate, l-au împiedicat să ajungă în Parlament. A pierdut o luptă, dar nu războiul. Pavel Croitoru rămâne un politician de prim plan din noua clasă politică românească născută în diaspora. Într-o declarație acordată agenției Diaspora Azi, a explicat ce crede că ar trebui să se schimbe în România pentru ca românii din străinătate să se întoarcă acasă.

«O întrebare foarte complexă, însă înainte de a ne gândi, ce trebuie schimbat pentru că românii să se întoarcă acasă, ar trebuie să stopăm plecarea lor din țară. Fenomenul este alarmant!!! Sute de români pleacă din țară în fiecare zi!!! Și ce este și mai alarmant este că nimeni nu este îngrijorat de acest fapt. Absolut nimeni !!!

Chiar suntem un popor pierdut? Nimeni nu dorește să înțeleagă, că suntem după Siria, țara cu cel mai ridicat nivel de imigrație? Atenție, pe timp de pace, nu de război.

Și pentru a mă întoarce la întrebarea dumneavoastră, înainte de a înțelege ce trebuie schimbat avem nevoie să identificăm de ce au plecat acești români, milioane de români.

Dacă până cu ceva timp în urmă se pleca din țară din lipsă de muncă, acum pleacă scîrbiți de țara lor, de fapt, scîrbiți de această clasă politică coruptă, fără niciun fel de valoare morală sau grijă pentru bunăstarea românilor în țară lor.

Clasa politică este dominată de mitomani și fac aici o paranteză, oameni cu păr alb pe cap, care ar trebui să fie un exemplu pentru copii lor, pentru nepoții lor au un limbaj ordinar chiar la tv, după care avem oameni politici, care se comportă ca niște huligani de au ajuns să se bată în platourile de televiziune și alții, care răspund în doi peri aproape la orice întrebare.

Ei bine, cum să mai ai chef să trăiești în asemenea țară, fără muncă și înconjurat în general de aceste specimene politice, care, cică veghează pentru propășirea unei națiuni?

Românii plecați în străinătate nu participă în mod masiv la viața politică a țării unde s-au stabilit, chiar dacă unii au dreptul în Uniunea Europeană. Aceștia sunt interesați de ceea ce îi interesează în mod direct: muncă, educație, sănătate. Ganditi-vă că milioane de români „s-au lăsat la mână altora”, i-au lăsat pe alții să decidă politic pentru ei. Așadar îmi vine instant întrebarea: sunt acești oameni interesați de cine guvernează România sau care sunt condițiile sociale și de trai în România?

Diferite programe guvernamentale sau promisiuni politice au încercat să păcălească românii din străinătate cu promisiuni în bani sau de ajutor pentru începerea unei afaceri, de parcă toți ar aștepta ajutor social de la Stat sau unii vor să fie doar „patroni”. Iată că românul nu se lasă păcălit și cu tot dorul de casă, emigrează pentru a doua oară spre alte state mult mai bine așezate cum ar fi Elveția, Germania, etc, lăsând Italia, Spania, Grecia, care la rândul lor se confruntă cu serioase probleme.

 

În concluzie, nici gând de întors intr-o țară bântuită de corupție, jaf, fără perspectivă sau vreun viitor. Deja se aud voci cum mulți vor să renunțe chiar la cetățenia română datorită politicilor fiscale pentru români din străinătate.

Cu siguranță avem nevoie de un moment zero și trebuie înțeles că românii se vor întoarce acasă în timp, dacă se vor întoarce. Clasa politică trebuie reformată, avem nevoie de toate doctrinele politice, însă cel mai mult avem nevoie de oameni politici cu o altă mentalitate, disponibilitate de sacrificiu pentru țară, oameni educați și cu cei 7 ani de acasă, intelectuali, etc.

Avem nevoie chiar de un partid politic al tuturor românilor din străinătate și din țară. Cei care seamănă ură între românii de acasă și cei plecați sunt doar niște oameni fără suflet.

Avem nevoie de o diasporă sănătoasă, care să lase deoparte micii, berea și să se organizeze cu adevărat cu românii de bine din țară intr-un partid politic.»

 

Pavel Croitoru, despre Registrul Electoral dopat: «Se dorește FRAUDAREA alegerilor în diaspora»

Pavel Croitoru, primul român din diaspora în conducerea unui mare partid românesc, vicepreședinte la PNȚCD

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Deputatul Doru Coliu cere despăgubiri pentru românii din Catalonia: ”Voi cere bani pentru începutul unei noi vieți, în altă țară”

Tragedie la Treviso, s-a sinucis la 22 de ani. Tânărul era originar din Constanța