Menu
in

Poveste emoționantă în Sardegna: un muzicant de stradă român a primit cadou 36 de chitare

O poveste emoționantă s-a petrecut în Sardegna, la Sassari. Pentru cei care trec prin apropiere de Emiciclo (zona centrală din Sassari), muzicantul român a devenit o prezență deja familiară.

Mulți sassarezi au observat de câteva luni un vagabond care câștigă ceva mărunțiș cântând la chitară în apropiere de chioșcul de ziare de la Emiciclo, în apropiere de capătul de linie din Sirio.

„Este o persoană educată și liniștită – povestesc voluntarii de la Guardian Angels – care ca multe altele a sosit în orașul nostru în căutarea unei vieți mai bune. Acel miraj nu s-a concretizat niciodată și unicul remediu devine arta de a se descurca”.

În urmă cu câteva zile, în timp ce dormea, chitara i-a fost furată: practic i-au luat unica sursă de întreținere.

Asociația Guardian Angels din Sassari, care îl cunoaște și îl ajută de când a sosit la Sassari, a adresat un apel, în paginile ziarului Nuova Sardegna, celor care ar putea să-l ajute donându-i o chitară pe care poate nu o mai folosesc cum deseori se întâmplă.

„Un instrument fără multe pretenții, cu siguranță nu de valoare foarte mare, dar care i-ar folosi bietului cântăreț pentru a continua să-și câștige traiul evitând să cerșească la semafoare”. Apelul a fost publicat pe 18 octombrie, vineri.

Luni 21 octombrie, ziarul anunță: „Treizeci și șase de chitare pentru vagabondul jefuit” În viața sa Marius nu prea a avut posibilitatea de a alege, scrie cotidianul sard. Oportunitatea de a selecta obiectele pe baza propriului gust personal este un lux pe care Marius, muzicianul-vagabond, nu și l-a putut niciodată permite. Până astăzi.

Marius, de 45 de ani, va avea la dispoziție 36 de chitare dintre care să o aleagă pe cea pe care o preferă pentru a reîncepe să cânte pe trotuarele orașului. Au fost treizeci și șase de sassarezi care au răspuns apelului celor de la Guardian Angels pentru a-l ajuta pe Marius.

Au fost oferite chitare de toate tipurile, chiar și una nouă din partea unui comerciant de instrumente muzicale. Astfel se pune problema care să-i fie dăruită lui Marius.

Cei de la Guardian, însă, nu doresc să-și ia această responsabilitate: interesatul va fi cel care va alege, pe timpul unei „licitații” unice la care vor participa toți donatorii. Astfel Marius, pentru prima dată în viața sa, va trebui să aleagă ce-i place mai mult.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version