in

Povestea de coșmar a Danielei, din Roma: ”Cade cerul pe tine și nu știi cum să mai reacționezi și ce să faci”

O poveste plină de suferință pentru o familie de români care în prezent locuiesc la Roma. De mai bine de trei ani trăiesc un adevărat coșmar, datorită problemelor de sănătate și a situației în care s-au trezit departe de casă. Daniela Anton Tabarcea, o româncă de 42 de ani, originară din Suceava, de profesie asistent medical, ne-a povestit despre chinurile prin care trece împreună cu familia.

”În urmă cu aproximativ trei ani, când fetița noastră avea 7 luni, doctorii au diagnosticat-o cu o boală neuro-motorie teribilă, care, după cum spuneau ei, nu i-ar fi dat nicio speranță să trăiască mai mult de doi ani. Am încercat tot ce a fost posibil și am plecat în Italia, să încercăm să găsim o posibilitate de a o trata, de a găsi poate un remediu sau un tratament. Ne-am cheltutit toți banii pe care îi aveam și am ajuns la Roma.”, și-a început Daniela povestea.

Doctorii italieni nu au confirmat diagnosticul din România și atunci un fir de speranță s-a aprins în sufletul părinților. ”Ajunși la Roma, ni s-a spus că fetița nu suferă de acea boală, ci de sindromul West. Prognosticul sindrom West este rezervat, însă există o formă mai ușoară de sindrom West, numită idiopatie, cu prognostic mai bun. Totul depinde însă de dezvoltarea copilului, de cum este îngrijit, hrănit, etc. Necesită tratamentul intens și de lungă durată medicamentos, kinetoterapeutic și logopedic. E oricum o speranță pentru noi și ne-am bucurat mult să înțelegem că se poate merge înainte cu speranța de a salva copilul.”, a spus Daniela.

Când totul părea că merge spre mai bine, o veste cumplită cade pe capul familiei: Daniela se simte rău, își face analizele și descoperă că are cancer la ambii sâni. ”Cade cerul pe tine și nu știi cum să mai reacționezi și ce să faci.”, ne-a povestit ea.

”Am mers înainte, cu copilul bolnav, cu ședințele mele de chimioterapie și cu frica de a nu se agrava bolile la mine și la copil. După ce au trecut ședințele de chimioterapie, am fost la operație, unde am fost supusă unei intervenții de mastectomie, practic de extirpare a ambilor sâni. Acum sper doar să nu recidiveze boala și să mergem înainte.”, a completat ea.

În afara bolilor și a necazurilor care au venit unul după altul, Daniela și soțul ei întâmpină grave probleme financiare. ”Lucrează doar soțul meu, eu nu am cum să muncesc după operații, copilul are nevoie de îngrijire, de un mediu liniștit, să nu-i lipsească nimic. Doar cu un venit și acela destul de mic, problemele financiare se tot adună. O chirie decentă, o mâncare pe masă sau o haină, chiar și strictul necesar, costă destul de mult.”, ne-a spus ea.

În prezent, Daniela locuiește împreună cu soțul și fetița la Roma. Băiețelul cel mare e în România, împreună cu bunicii. Un ajutor din partea românilor cu suflet le-ar permite să meargă înainte, să încerce să treacă peste obstacolele de sănătate.

Toți cei care doresc să ajute familia Danielei, o pot face luând legătura cu ea, la numărul de telefon 0039 3463120885 sau pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/danielaeditta.topala

sau pot face donații în contul de Facebook, inițiativă de strângere de fonduri:

https://www.facebook.com/donate/334487140593408/334498037258985/


Andi Rădiu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Catania, român beat, fără carnet și fără asigurare la mașină, produce accident, moare colegul din dreapta

Roma, italian de 59 de ani, și-a împușcat mortal soția româncă, a tras mai multe focuri de armă