Menu
in

Povestea lui Daniel, un român din Termoli, care refuză ajutorul autorităților: ”Preferă să doarmă din nou la gară” – VIDEO

Povestea lui Daniel, un român din Termoli, care refuză ajutorul autorităților. Site-ul quintopotere.it a fost cel care a scos la iveală povestea lui Daniel, un om al străzii din România, în vârstă de 53 de ani, care doarme în stația Termoli. Povestea sa, similară cu cea a multor alte persoane fără adăpost, a fost relatată de jurnalistul Antonio Loconte.

”Antonio, te rog să vii la Termoli, un om al străzii din România doarme în gară și are o problemă la picior, nu poate continua să stea așa”. Așa începe povestea lui Daniel, care a suferit un accident la un picior.

Citește și: Români în sclavie la ferme în nordul Italiei, arestați trei conaționali și un moldovean pentru angajare ilegală

Povestea lui Daniel, un român din Termoli, care refuză ajutorul autorităților

Însă reporterilor nu le-a fost ușor să îl ajute pe bărbatul de 53 de ani din cauza comportamentului său ”nu tocmai cooperant”. ”Am descoperit”, continuă articolul, ”că instituțiile din Termoli, unde sunt în jur de 35 de persoane fără adăpost, îi oferiseră deja lui Daniel ospitalitate într-un dormitor, așa cum asociația care gestionează proiectul ‘Orașul invizibil’ îl invitase de mai multe ori să meargă la centrul lor de zi. După o discuție, am crezut că am obținut un angajament din partea lui Daniel, dar a doua zi după ce ne-a arătat dormitorul, consilierul municipal pentru asistență socială ne-a informat că Daniel a preferat să doarmă din nou la gară, deși avea un pat disponibil”.

Chiar și după aceea, Daniel nu a fost convins să accepte primirea, chiar dacă temporară, în dormitor, iar apoi a trimis o fotografie de la spitalul din San Severo, unde a trebuit să îl trateze medical în urma unei agresiuni primite de la un bărbat care l-a făcut să creadă că vrea să îl ajute. Cel puțin aceasta este relatarea lui Daniel.

Păcat, pentru că atât de mulți oameni i s-ar fi pus la dispoziție pentru a-i ușura viața de suferință. ”Daniel ajută-te pe tine însuți, că cerul te ajută”, au mai scris jurnaliștii italieni.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
Exit mobile version