in

Premieră în Italia: se va construi o capelă în CIMITIRUL ROMÂNESC din Torino. Primăria a aprobat proiectul

Torino va fi primul oraș italian care permite realizarea, într-un cimitir propriu, a unei capele dedicată cultului credincioșilor de religie ortodoxă română, anunță La Stampa. Este vorba de un mic edificiu octogonal, proiectat conform tradiției. Datorită colaborării dintre Orașul Torino și Parohia Ortodoxă Română „Sfânta Cruce”, care va susține costurile, în sfârșit a fost făcut și pasul decisiv: Consilul local a aprobat în 1 octombrie 2018 proiectul pe linie tehnică. «După semnarea contractului, sperăm să o finalizăm într-un an și jumătate», a explicat părintele paroh Lucian Roșu.

Capela va fi orientată spre Est, va avea suprafața de 60 mp și o înălțime de 6,4 metri. dedesubt va fi realiată o criptă cu 48 de cavouri, 96 de celule mai mici și șase morminte pentru îngroparea preoților și soțiilor lor.

Deja în cimitirul românesc din Torino au fost îngropate circa 30 de persoane, din 2013, de când a fost concesiont locul. În 31 martie 2018, cu prilejul hramului viitoarei biserici ce va fi ridicată în Cimitirul Ortodox Român din Torino, s-a săvârșit, după Sfânta Liturghie, cu ajutorul Domnului şi cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, slujba Parastasului pentru cei adormiți din comunitatea noastră care odihnesc în acest “ loc luminat, loc de verdeață, de unde a fugit toată durerea , întristarea şi suspinarea”, a anunțat Episcopia Italiei.

 

Vaticanul: «De acord cu incinerarea morților», dar cenușa nu trebuie dispersată în aer, ci dusă la cimitir

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tragedie în Sicilia, român pe o motocicletă de mare putere, proiectat la 50 de metri pe asfalt

Sezze, român de 65 de ani, găsit mort în casă cu o rană puternică la cap