in

VIDEO: Primii nou născuţi români din Peninsulă

Ca la fiecare început de ianuarie, presa din Peninsulă îi prezintă cu fast pe primii născuţi ai anului, în diferite localităţi. In ultimii ani, de multe ori, în clasamentul sărbătoriţilor, s-au aflat copii ai unor cupluri de români. Iar 2011 nu fost o excepţie.

Padova: Denisa Croitoru- Primul copil născut la Padova, la ora 3 din dimineaţa zilei de 1 ianuarie, a fost Denisa Croitoru: o fetiţă de trei kilograme. Ambii părinţi sunt români şi s-au stabilit la Padova în urmă cu opt ani de zile. Conform tradiţiei, administraţia Spitalelor din localitate a dăruit părinţilor o bicicletă cu port- bébé, în cadrul unei ceremonii oficiale.

Tivoli: Kevin şi Andreea- La Tivoli, localitate de lângă Roma, primii doi născuţi la spitalul de pediatrie au fost români. Primul care a văzut lumina zilei a fost Kevin, un băieţel de 3,360 kg, născut la 3 dimineaţa. La doar două ore, în acelaşi spital, s-a născut şi Andreea, de 3, 500 kilograme, ai cărei părinţi sunt originari din Subiaco, lângă Tivoli.

Arezzo: Angelo (foto Arezzo Notizie) – Şi la Arezzo, primul născut al anului a fost tot român: Angelo, un băieţel de aproape 3 kilograme. Părinţii copilului, originari din Bacău, au venit anume din România pentru ca năşterea să aibă loc în Italia.

Perschiera del Garda: Angelo Tot Angelo şi tot român este şi primul născut la Perschiera del Garda, în provincia Verona, nordul Italiei. Mamam Anca Mutihac a povestit ziarului “Arena” cum a început să aibă primele dureri ale naşterii, în timp ce făcea o plimbare cu soţul ei, Costel, pe malul lacului Garda: “Locuim de 15 ani la Cavaion şi în seara zilei de 31 decembrie ne-am dus să facem o plimbare pe lacul Garda, pentru a sărbători. Chiar în timp ce soţul meu îmi făcea o fotografie, mi-am dat seama că mi s-au rupt apele. Aşa am ajuns la spital, după o cursă cu maşina”.

Civitavecchia– La spitalul “San Paolo” din Civitavecchia (Roma) primul născut al anului a fost un băieţel român, părinţi fiind doi tineri din Santa Marinella.

Viterbo: Loriana – La Viterbo, prima mamă a fost Marina, o româncă de 28 de ani căsătorită cu Pavel Rusu, muncitor român în construcţii. La 4,48 Marina a dat naştere unei fetiţe, Loriana, de trei kilograme şi jumătate.

Latina: Miriam – Nu departe de Roma, în provincia Latina, s-a născut şi Miriam, fiica unei românce de 24 de ani.

Nola- Giuseppe Primul sărbătorit în localitatea Nola (Sicilia) a fost Giuseppe, un băieţel al cărui tată e italian, iar mama româncă.

Gruccia şi Bibbiena– Alte două fetiţe românce au fost primii sosiţi ai anului la Gruccia- Valdarno şi la Bibbiena, lângă Arezzo.

Video : Denisa Croitoru cu parintii, sarbatoriti la Padova:

Miruna Cajvaneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

“Dar cu cine să închini, dacă eşti printre străini”/ Urarea unei “badante”

Timbrele dedicate de Vatican Crăciunului românesc, epuizate ȋn timp record