in

Protest la Milano: «PSD și ALDE ne consideră un neam de tâmpiţi» VIDEO

Valul de proteste din România împotriva măsurilor de aministie și de grațiere pregătite de guvernul Grindeanu-Dragnea a fost încurajat și de Diaspora prin mișcări de susținere pregătite în mai multe orașe: Conpenhaga, Haugesund (Norvegia, la 400 kilometri vest de Oslo), Londra, Paris și Milano.

În Italia inițiativa a fost preluată de Roxana Macovei, activistă cu un bogat CV în proteste; a organizat marşuri împotriva exploatării gazelor de șist precum şi proteste împotriva corupției, imediat după cazul “Colectiv“.

Astfel, duminică 22 ianuarie, în fața Consulatului General al României la Milano s-au adunat circa 40 de persoane pentru a-și exprima dezacordul față de intenția de a aproba o amnistie cu efect imediat de care ar putea beneficia mai mulți exponenți ori sponsori politici condamnaţi definitiv ori cu dosar pe rol. Același protest a fost îndreptat și împotriva intenției de alterare a Codul Penal, gândită în aşa fel încât drămuitorii banului public să nu mai poată fi cercetați penal pentru neglijență în serviciu ori cheltuieli nejustificate.

Participanții au redactat și semnat o rezoluție care a fost înmânată personal Consulului General la Milano, Andrei Georgescu. Documentul pe care vi-l prezentăm critică în termeni duri proiectul Ordonanţei de Urgenţă. “Un astfel de act odată adoptat nu face alceva decât să întoarcă România în timpurile politicilor discreţionare în avantajul câtorva aleşi”, se arată în documentul citat.


 

Semnatarii declaraţiei mai amintesc „cu tristeţe în suflet că acest protest a avut loc în preajma «Unirii Mici» moment de o importanţă crucială în istoria României. Adoptarea unor astfel de măsuri intinează munca marilor oameni ai României şi anulează orice efort de a ieşi din viciul de corectitudine şi stabilitate care ne ţine la coada Uniunii Europene”.

„Democraţia nu e un sport de care eşti pasionat şi-l priveşti de acasă, comod, în faţa televizorului. În democraţie e nevoie de implicarea activă a fiecăruia de-l lungul întregului proces electoral. Erori ca cele din 11 decembrie, anul trecut, când PSD şi ALDE au ajuns la putere cu puţin peste 3 milioane jumătate de voturi din 19 milioane de români cu drept de vot îţi arată colţii acum. Se pregătesc să-şi scoată complicii din puşcării considerându-ne un neam de tâmpiţi”, a declarat pentru „Gazeta Românească” organizatoarea protestului, Roxana Macovei.

Manifestanții au cerut demisia ministrului Justiției și a sefilor partidelor guvernamentale PSD si ALDE.

Pe pancarte se putea citi: „Vrem program de guvernare, nu penali cu suspendare”, „Ei grațiași, noi furați”, „Corupția Ucide #Colectiv”, „Legea-i lege pentru toți, nu-i făcută pentru hoți”, „Noi la datorie, voi la pușcărie”, „România deplânge cea care a fost Constituția”.

Totodată cei prezenţi au înregistrat împreună cu protestatarii din celelate oraşe din Diaspora un mesaj video destinat deopotrivă politicienilor şi românilor, care poate fi vizionat mai jos.

Cornel Toma

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Lucca, copil român mort din cauza indiferenței medicilor italieni. Tatăl: «Putea fi salvat»

Mihaela Titoc, expert în asigurări la Torino, sfaturi pentru românii din Italia: «Asigurările îți pot proteja familia»