in

„Prima biserică la Roma”, promite candidatul Marinel (lista Alemanno)

Constantin Marinel va candida pe lista civică “Citadini per Roma”, la circumscripția X, Roma, care îl susține pe actualul primar general al Romei, Giani Alemanno. Românul e hotărât să se lupte din răsputeri pentru a duce la bun sfârșit un proiect început de câteva luni, acela de a termina construcția primei biserici românești din Roma.

După ce a obținut terenul, printr-un credit, vrea să ridice construcția în cel mai scurt timp. Pentru acest “mare proiect”, cere ajutorul comunității.

Constantin Marinel alături de primarul Giani Alemanno


Constantin Marinel are 44 de ani, este originar din județul Vrancea și în prezent locuiește la Roma. A plecat din țară în anul 1998 și reprezintă stereotipul românului venit la muncă în Italia: a locuit împreună cu alte familii, în apartamente mici, a avut probleme cu obținerea permisului de muncă, găsirea unui loc de muncă și reîntregirea familiei. După 15 ani petrecuți în Italia, se declară o persoană realizată, stimată și bine integrată. “Am avut probleme multe la început, ca orice român venit în căutarea unei vieți mai bune. Greu cu locuința, cu munca iar copilul ni l-am adus în Italia abia după 5 ani.”

“Am venit cu o excursie, cu viză de 3000 de mărci pentru mine și nevasta mea. Am rămas la muncă, am considerat că aici putem să ne luăm viața de la capăt. Am început să lucrez în construcții, ca majoritatea bărbaților români iar soția “la ore”, la curățenie. Greu cu casa, cu serviciul stabil. Am avut noroc însă cu patronul pentru care lucram împreună cu alți români. I-a plăcut de mine și mi-a propus să lucrez la el acasă, o casă mare unde era nevoie de oameni harnici. Am acceptat și m-am mutat la el, eu “tutto fare” iar soția în casă, la curățenie și bucătărie. Am lucrat “în copie”, cum se spune aici.”

După o perioadă destul de lungă, vrânceanului i se oferă posibilitatea să locuiască separat și să-și aducă copilul. “După cinci ani, timp în care am demonstrat că suntem oameni muncitori și cinstiți, patronul ne-a pus la dispoziție un apartament și ne-a cerut să reîntregim familia. Să aducem fetița cu noi. Împlinise opt ani și lucrurile nu stau prea bine când copiii sunt departe de părinți. Am avut noroc de un patron înțelegător care ne-a ajutat enorm de mult. Trebuie să recunosc că lui ni se datorează multe.”

Primarul Romei, Gianni Alemanno, alături de Episcopul Siluan la slujba de Duminica Tomii

„După alți ani în care am lucrat pentru el, a făcut un gest pe care nu-l fac mulți în lumea asta. Ne-a trecut apartamentul pe numele nostru. Am devenit proprietari definitivi ai casei în care ne mutasem.” a adăugat el.

În prezent, Constantin Marinel lucrează ca șofer pe una dintre mașinile firmei patronului său. “Și eu și soția am rămas să lucrăm la același patron, ne-a dat șansa să avem un loc de muncă sigur. Noi am fost întotdeauna corecți, onești și muncitori.

Marinel a hotărât să intre și în politică. Este candidat pe lista civică “Citadini per Roma”, care îl susține pe actualul primar Giani Alemanno. “Am avut posibilitatea să-l cunosc personal pe primarul Giani Alemanno, o persoană deosebită, care chiar este alături de comunitatea românească. Am stat de vorbă cu el de câteva ori, s-a arătata un bun cunoscător al problemelor noastre și deschis în a ne da o mână de ajutor.”

Principalul proiect al vrânceanului este de a termina construcția unei biserici românești. “Am reușit să cumpărăm o bucată de teren, lângă Ostia, de 7000 mp. A costat 250.000 de euro și a fost luată cu credit. E o poveste lungă și încurcată. M-a ajutat din nou patronul meu. Avem însă ceva concret. Aici vom construi prima biserică românească construită integral de comunitate. Acesta este proiectul meu principal. Candidatura mea asta are ca punct principal și de asta cer românilor să vină la vot, să mă voteze și apoi, împreună vom merge mai departe.”

Andi Rădiu

Valerica Țarcă, o româncă pentru Primăria Romei

Alexandru Neacşu (PP-DD), candidat pe lista civică Marino Sindaco: ”Promit doar ce pot să fac”

Sorin Robu, candidat Idv la Corciano: ”A venit vremea să mă implic în politică”

Laura Tătaru, candidată în Roma XI, promite un ghișeu pentru români

Monica Mitrică, singurul candidat cu studii politice, pe listele dreptei la Fiumicino

Mihaela Merlușcă (PP-DD), candidat în circumscripția VI, Roma: „Am simțit mereu susținerea divină”

Lucia Cândea, candidată Udc la Porto Sant’Elpidio: “Vreau proiecte economice pentru românii din zonă”

Emilia Precup, candidată în circumscripția XV Roma: ”Sper într-o mobilizare a comunității din Cesano”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

România e aproape să depăşească Italia la producţia de autoturisme în 2013

Drumul unei profesoare din București, de la ”badante” la politiciană