Menu
in

„Protestăm pentru că ne pasă de România”, din nou în stradă contra gazelor de şist la Milano

Românii din Milano au ieşit în stradă pentru a treia oară împotriva exploatării gazelor de şist în România şi nu numai.

Comitetul de organizare, condus de Roxana Macovei, a primit autorizaţia pentru a organiza protestul în faţa Castelului Sforzesco, în centrul oraşului Milano. Vremea capricioasă de sâmbătă (8 februarie, a.c.) a diminuat numărul participanţilor, dar nu şi entuziasmul lor.

De această dată acţiunea nu a fost doar de solidaritate cu protestarii din România, ci şi de informare. Participanţii au împărţit fluturaşi informativi despre efectele nocive ale exploatării gazelor de şist.

Atenţia trecătorilor a fost atrasă şi de de copiii familiei Mateiciuc (foto), veniţi de la Torino, care au împărţit fluturaşi, lăsând însă „partea explicativă” celor mari.

 

Al treilea protest la Milano contra gazelor de şist şi a cianurii: Free Pungeşti şi Roşia Montană

Nu a lipsit veterana protestelor, Anca Eremia (72 de ani), care vine de la Genova pentru a lua parte la protestele organizate la Milano. Organizatorii s-au folosit de o staţie de amplificare pentru a explica natura protestului.

Roxana Macovei, asistentă medicală la Bergamo şi totodată iniţiatoarea acestei serii de proteste ne-a declarat: „Mă bucură că începem să devenim o familie, ne strângem pentru că ne pasă de România. Protestele nu se vor opri aici şi ne gândim să cerem autorizaţii şi în alte locuri de importanţă majoră din Milano, inclusiv pentru autorităţi.

Profit de ocazie pentru a a sublinia că nu ieşim în stradă pentru un moft, ci pentru că este în pericol sănătatea părinţilor şi rudelor noastre rămase în ţară. Indiferenţa înseamnă complicitate”.

Cornel Toma

Milano, din nou în stradă contra gazelor: cântec anti-Chevron pe muzica Bella Ciao!

Fotografiile au fost realizate de Elio Sosu

Milano, protest împotriva gazelor de şist / Roxana Macovei: „Organizez acest miting pentru că îmi iubesc țara”


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version