Menu
in

Rapperul „Guess Who” a inaugurat o discotecă la Torino

Aproximativ două mii de români din Torino şi împrejurimi au avut şansa de se întâlni cu artiştii lor preferaţi sâmbătă, 5 octombrie, cu prilejul inaugurării unei noi discoteci româneşti.

Seara a început la discoteca „La Gare”, din Torino, cu joc şi voie bună pe ritmurile Laurei Lavric şi a continuat într-o atmosferă incendiară după ce Giulia, alături de două dansatoare, a oferit un show de zile mari.

Petrecerea s-a terminat spre dimineaţă pe ritmuri de hip-hop cu Guess Who. Aflat pentru a patra oară în Torino, Guess Who, sau Laurenţiu Mocanu, pe numele lui adevărat, a oferit o atmosferă extraordinară. Publicul prezent în sală a fredonat alături de rapperul român toate melodiile acestuia.

Reporterii Gazetei Româneşti au profitat de ocazie şi au stat de vorbă invitaţii, unii dintre cei mai în vogă artişti ai României.

Dragostea de neam

În culise, Laura Lavric ne-a vorbit despre frumuseţea folclorului românesc „de care numai o boală ar putea să o rupă”.

Dragostea pentru folclorul românesc a pus stăpânire pe ea încă din copilărie. Avea pe atunci doar 8 ani. Pe 20 septembrie a împlinit 67 de ani, iar de mai bine de jumătate de secol iubeşte folclorul cu aceeaşi ardoare ca-n copilarie.

Astăzi, cântecele Laurei Lavric trezesc în inimile celor ce le ascultă sentimente de dragoste de neam, de oameni, de frumos, după cum a demonstrat şi la Torino.

Aproape 400 de români s-au prins în horă, jucând cu voie bună până la ultima piesă pe care Laura Lavric a intrepretat-o în concertul susţinut.

„Folclorul este viaţa mea, foclorul este identitatea poporului român. Nu m-am abătut niciodată de la ie şi de la baticul de pe cap. Demult, am renunţat la opinci, căci nu prea mai sunt meşteşugari care să se priceapă să facă aşa încălţări.

Am renunţat la ele, dar eu port pantof tot popular, de costum autentic”, ne-a declarat intrepreta.

„Am să renunţ la muzica folclorică la vreo 85 de ani, dacă mă ţine Dumnezeu sănătoasă. Doar o boală mă va rupe de muzica tradiţională”, a completat Laura Lavric.

Ea a transmis un mesaj pentru românii din Italia: „Lumină în casă şi în suflet le urez românilor din Italia. Sănătate şi să le ajute Dumnezeu în tot ceea ce gândesc, pentru că n-au plecat de bine de acasă. Din partea mea, toată dragostea, toate cântecele mele frumoase, şi tot respectul pentru cei care sunt aproape de folclorul nostru românesc”.

Dedicaţia Giuliei

Cu aceeaşi ocazie, în Torino s-a aflat şi Giulia. De când şi-a început cariera solo, după despărţirea de DJ Project, Giulia se bucură de un succes nemaipomenit. Recent, ea a lansat un nou single ce se numeşte My Life.

Giulia le-a povestit reporterilor de la Gazeta Românească ce se ascunde în spatele acestei noi piese.

„Nu e neapărat vorba despre viaţa mea, dar vorbeşte despre o situaţie prin care trecem toate la un moment dat în viaţă şi am încercat să spun câte ceva din proprie experienţă. Să explic ce înseamnă să treci printr-o iubire neîmpărtăşită.

Dezamăgirea este mare, numai că trebuie să înveţi să treci mai departe, pentru că viaţa este frumoasă şi are surprize minunate, dacă ştii cum să le primeşti, evident. Cam acesta este mesajul piesei. N-are încă o dedicaţie, dar o dedic tuturor fetelor care au avut o decepţie în dragoste, la un moment dat, şi au trecut peste ea cu zâmbetul pe buze”, a declarat Giulia pentru Gazeta Românească.

Artista a mărturisit că în prezent lucrează la un nou album care va avea lansarea vara viitoare.

Guess Who lansează o nouă piesă

Când a urcat pe scenă rapperul Guess Who, în discoteca La Gare se strânseseră circa doua mii de români.

Atmosfera a fost extraordinară, iar în sală aproape că nu a existat român care să nu îi cunoască versurile pe dinafară şi să nu fredoneze alături de Guess Who melodiile ce le-au intrat deja în inimi.

De vorbă cu reporterii, Guess Who a arătat aceeaşi modestie şi acelaşi bun-simţ de care a dat dovadă şi în urmă cu doi ani, când publicul din Torino l-a putut asculta într-un concert pentru prima dată. Succesul l-a modelat pe Guess Who doar în bine.

L-am întrebat care este reţeta unui single ca să fie hit: „Nu stăpânesc o reteţă a pieselor tari, dar prietenii mei sunt cei care au mereu un cuvânt de spus în legătură cu muzica pe care o fac. Mereu, înainte să ies cu ceva, îi adun şi le cer părerea. Muzica sinceră, cred eu, ajunge mereu unde trebuie”, a menţionat Guess Who.

Artistul ne-a declarat că un nou single semnat Guess Who va ieşi curând, iar pentru primăvara anului 2014 promite un nou album.

Concertul din Torino a fost organizat de Eventy Ro Torino, un grup înființat în urma cu 12 ani, din a cărui formulă fac parte patru romani care se ocupă de organizarea de evenimente pentru românii stabiliți în orașul piemontez.

Din grupul Eventy Ro Torino fac parte Cătălin Olaru, administrator-organizator al discotecii La Gare, Dj Nick, Alina Popescu Alexandru (liste – organizator) și responsabilul artistic Alex Fodor.

Luiza Diculescu


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version