in

Rata de vaccinare a românilor care trăiesc în Italia este similară cu cea a populației din Peninsulă și a depășit 80%

Rata de vaccinare a românilor care trăiesc în Italia este similară cu cea a populației din această țară și a depășit 80%, a comunicat joi CNCAV, citat de Mediafax.

Organizarea campaniilor de vaccinare din România și Italia a fost tema unei întâlniri în sistem de videoconferință, organizată joi, la care au participat coordonatorii campaniilor din cele două țări.

Potrivit unui comunicat al CNCAV, prezentarea cât mai clară a datelor epidemiologice, științifice și a beneficiilor vaccinării, raportate la reducerea numărului de infectări, spitalizări și decese cauzate de COVID-19, au fost principale repere care au contribuit la creșterea încrederii populației italiene în actul medical și susținerea ritmului de vaccinare. 

”Rata de vaccinare în rândul comunităților românilor din Italia este similară cu cea a populației din această țară și atinge, la acest moment, un procent de peste 80%”, se arată în comunicat.

Groparii din România nu mai fac față. „Am închiriat un excavator pentru morminte”

„Astăzi, s-a derulat, în sistem de videoconferință, o întâlnire de lucru privind organizarea campaniilor de vaccinare din Romania și Italia. La întâlnire au participat colonel dr. Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, ambasadorul Italiei la București, Excelența Sa domnul Alfredo Maria Durante Mangoni și coordonatorul campaniei de vaccinare din țara parteneră, domnul general locotenent Figliuolo.

În deschiderea întâlniri, președintele CNCAV a prezentat modalitatea de organizare a campaniei de vaccinare, inclusiv din punct de vedere logistic, medical și al comunicării informațiilor de interes către publicul larg.

Schimbul de informații și bune practici a evidențiat faptul că pentru creșterea ratei de acoperire vaccinală este nevoie de solidaritate și implicare activă din partea întregii societăți, cu precădere a reprezentanților autorităților centrale și locale, în egală măsură cu implicarea și responsabilizarea fiecărui cetățean.

Totodată, prezentarea cât mai clară a datelor epidemiologice, științifice și a beneficiilor vaccinării, raportate la reducerea numărului de infectări, spitalizări și decese cauzate de COVID-19, au fost principale repere care au contribuit la creșterea încrederii populației italiene în actul medical și susținerea ritmului de vaccinare.
Rata de vaccinare în rândul comunităților românilor din Italia este similară cu cea a populației din această țară și atinge, la acest moment, un procent de peste 80% cu ambele doze.

Apreciem în mod deosebit deschiderea la colaborare din partea Ambasadei Italiei la București și profesionalismul echipei statului partener în derularea campaniei de vaccinare, precum și modelul de bune practici oferite. Ne exprimăm întreaga recunoștință și toată disponibilitatea pentru dezvoltarea acestei colaborări, în beneficiul siguranței și sănătății publice.”
, este comunicatul CNCAV.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 3.4]
Nadia Positello moare dupa vaccin

Treviso, Nadia moare la 49 de ani, după vaccinare

companie aeriana blocheaza clientii

Decizie scandaloasă! O companie aeriană blochează clienții care au cerut banii înapoi din cauza carantinei