Menu
in

Răducu Nicodim, românul căruia criza nu i-a afectat afacerile în Italia: ”Am paisprezece magazine cu produse românești”

Răducu Nicodim este unul dintre comercianții români de succes din Italia. Are un depozit, „Danubiana”, la Ravenna, de unde distribuie angro marfa, dar principala activitate a sa este distribuția în propriile magazine. În prezent are 14 magazine, plus depozitului angro la Ravenna. Pe 6 octombrie a inaugura ultimul magazin, la Bologna.

Răducu Nicodim din Ravenna: “Am facturat peste 6 milioane de euro”

Răducu Nicodim ne spune că mărirea tva-ului cu un procent va duce, în cazul său, la o majorare de prețuri între 3-5%. „Ne afectează mărirea de TVA pentru că vom fi nevoiți să mărim prețurile. În felul acesta direct vor fi afectati cumpărătorii, clienții noștri care vor trebui să plătească chiar și cu 5% mai mult la unele produse. Pe noi ne va afecta indirect, în sensul că preconizăm o scădere a volumului de vânzări, în comparație cu anul trecut, datorata măririi prețurilor.”

Mărirea prețurilor la produsele pe care le comercializează se datorează nu doar măririi TVA, ci vine și adatorită unui alt motiv. „Producătorii din România oricum au mărit prețurile la materia primă, deci, noi eram oricum pregătiți la o majorare de prețuri. Adaugând măsura din Italia, repet, preconizăm la o majorare de maxim 5%.”

„Vânzările mai slabe, în raport cu anul trecut, nu cred însă că vor afecta activitatea noastră. Această majorare de TVA vine într-o perioadă pe care noi o considerăm propice, pentru că din septembrie și până în ianuarie avem cele mai bune vânzări din an. Sper ca majorarea să nu afecteze cu mult. Oricum, cine are de cumpărat de la noi, o va face oricum pentru că avem produse care nu se găsesc în supermarket-urile din Italia.” a completat Nicodim.

Răducu comercializează și câteva tipuri de mezeluri care îi poartă numele. Produsele pe care le produce în România nu vor avea însă prețul mărit. „Tinând cont că produsele noastre, ma refer la preparatele din carne, mezeluri, murături, le producem noi, cu materia primă a noastră, nu le vom majora prețul. Cel puțin la aceastea încercăm să nu modificăm nimic, ne adaptăm pieței.”

Andi Rădiu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version