in

Record de spectatori la spectacolul de sfârşit de an organizat la Roma de Asociația Românilor din Italia

Roma, 27 decembrie 2016 – Asociaţia Românilor din Italia şi CCIRO Italia au organizat luni 26 decembrie 2016 evenimentul intitulat „Împreună pentru a ne cunoaște mai bine – Sărbători Fericite!”.

Sala de spectacole Palacavicchi din Roma, cu o capacitate de 6.000 de locuri a devenit aproape neîncăpătoare, evenimentul marcând un record de prezență din partea spectatorilor.

În debutul evenimentului, Moș Crăciun împreună cu spiriduşii săi au distribuit mii de cadouri, primind în schimb mesaje, scrisori, desene aduse de către copiii participanţi la acest eveniment.

La ora 15:30 a debutat programul „Tradiţii şi obiceiuri” în cadrul căruia au fost interpretate colinde şi cântece specifice sărbătorilor de iarnă, urmat de un spectacol cu obieciuri tradiționale: Capra, Ursul, Steaua ș.a.m.d.

La ora 16:30 a început concertul extraordinar susţinut de marii promotori ai folclorului, tradiţiilor şi obiceiurilor româneşti precum Irina Loghin, Gheorghe Gheorghiu, trupa „Bambi”, Daniel Iordachioaie, Vasile David, ansamblul folcloric „Dor Călător” şi ansamblul „Arţăraş”.

Surprize în cadrul evenimentului: momentul de patinaj artistic oferit de cuplul Giulia Pompa (italo-româncă), pluricampioana naţională la patinaj cu rotile şi Mariana Bianchi şi Jasmine Butnariu, finalista naţională a concursului Junior Spettacolo 2017.

În încheierea evenimentului, s-a desfăşurat finala concursului de frumuseţe „Miss România în Italia 2016″, titlul de cea mai frumoasă româncă din Italia fiind câştigat de Cosmina Cloşca, 21 de ani, originară din Piatră Neamţ, rezidentă la Milano.

Partenerul principal al evenimentului: WIND, compania de telefonie preferată de românii din Italia.

Parteneri coorganizatori: Alianța Românilor din Italia¸ Asociația Dacia și Comitetul de Coordonare Național pentru Cetățenii Români în Italia (CNCRI).

Parteneri media: Realitatea tv, Dacia tv, Gazeta Românească.

Mulţumiri speciale pentru Mihăiță Pleșan, care şi-a dorit să contribuie la realizarea evenimentului, mulţumiri asociaţiei Salvamamme, supermarketurilor Pewex şi LaStrada care au oferit o parte din cadourile distribuite de Moş Crăciun, Luciana Ludușan – restaurant LasVegas, Stefan Stasisin – responsabil fotografii/inregistrari video, membrilor voluntari ai Asociaţiei Românilor din Italia pentru contribuția acordată întregii activităţi ARI din 2016.

Video eveniment: click aici pentru a vedea

wetransfer click aici pentru a descarca

ARI vă urează un călduros La Mulți Ani și un Nou An foarte bun!

Biroul de presă ARI

Trompetistul Mirel Manea a ridicat sala în picioare la Veneţia

Eveniment extraordinar la Scandicci, Florența, cu ocazia Zilei Naționale a României, duminică 27 noiembrie

Horă mare, lacrimi de dor de țară și cei dragi la Festivalul românesc de la Milano

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Industria pâinii din România va aduce muncitori din străinătate: românii pleacă din cauza salariilor mici

Prețul străinătății: român găsit mort pe o bancă din Genova, nu a rezistat frigului de pe timpul nopții