Menu
in

Reuşita unui tânăr român din Montreal. Emil Cotrigasanu, în spectacole cu „La voix junior”

Are 14 ani, este în clasa a 3-a la şcoală secundară şi este pasionat de muzică. Iar talentul său, dublat de anii de studiu intens în particular, l-au făcut remarcat pe tânărul Emil Cotrigasanu nu doar în comunitatea românească din Montreal, ci şi la nivelul provinciei Quebec.

După ce în 2015 a câştigat locul întâi la concursul „Secondaire en spectacle”, faza locală, la începutul acestui an şi-a încercat şansele şi s-a înscris la audiţiile pentru primul sezon al La voix junior, emisiune TV prezentată de postul francofon TVA.

Dintre cei aproximativ 5.000 de copii înscrişi la audiţii în toate regiunile din Quebec, juriul – din care fac parte Marie-Mai, Marc Dupré şi Alex Nevsky – l-a preferat şi inclus pe Emil printre cei 85 de selecţionaţi pentru „Audition a l’aveugle”. Iar acum, în perioada Sărbătorilor, toţi cei 85 de copii selecţionaţi pentru celebra emisiune dedicată tinerelor talente au fost invitaţi să încânte publicul în trei spectacole animate de binecunoscutul Charles Lafortune.

Emil a început să cânte de la 8 ani în spectacole organizate fie la biserica Sf. Prooroc Ilie Tesviteanu (din Anjou), fie la festivalul Eurofest sau la Fête des enfants, alături de alţi copii ai Şcolii româneşti din Montreal. Fără a-şi neglija şcoala, unde are rezultate meritorii, din 2015 tânărul roman este înscris şi la programul de cadeţi ai aerului din Vaudreuil-Dorion, unde face parte din orchestră escadronului.

Cristina Sofronie
ZigZag Român-Canadian

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version