Menu
in

Român mort de frig la Genova, într-o stație de autobuz. Voluntarii îl comemorează în piață: „Vestea morții sale îi îndurerează pe mulți”

Ajunsese în Genova acum vreo zece ani, era un șofer de camion originar din România care își pierduse slujba și începuse să rătăcească prin Italia.

A devenit fără adăpost, dar multă lume îl ajuta. Era cunoscut sub numele de Mario.

A murit în noaptea dintre joi și vineri într-o stație de autobuz din Carignano, ucis de frig, pentru că nu avea nici mpcar o pătură să se învelească.

Voluntarii Comunității din Sant’Egidio care învățaseră să-l cunoască și să-l iubească au decis să-și amintească de el cu o rugăciune, aducând un omagiu „unei simpatii instinctive și cordiale, unui om care nu avea nimic, dar știa și lua în serios arta prieteniei”.

„Mario era bine cunoscut de cei care se ocupă în mod regulat de a-i ajuta pe cei care locuiesc pe stradă în Genova: de vreo zece ani dormea în zona Piccapietra, în inima orașului, sub sediul celor mai prestigioase companii și birouri – spun voluntarii de la Sant’Egidio, potrivit Genova Today

În ciuda unui alcoolism serios, Mario avea o simpatie instinctivă și cordială și mulți dintre oamenii care locuiesc pe stradă în Genova i-au căutat compania: nu avea nimic, dar știa și lua în serios arta prieteniei. Mulți dintre noi am înțeles mai bine, alături de el, sensul de a avea grijă: de multe ori seara unii dintre noi l-au căutat, l-au ajutat, i-au dat și au pus mâncare și pături, conversând și glumind cu el ».

„De mai multe ori prietenii lui din Sant’Egidio l-au însoțit la spital. Uneori chiar îl duceau acasă pentru a-l ajuta să se spele și să se radă. Tot joi seara tinerii din Sant’Egidio l-au căutat, îngrijorați de absența sa anormală „, spun voluntarii, care au organizat duminică în Piazza Piccapietra la ora 20.30 o întâlnire pentru a-și aminti de Mario împreună cu prietenii săi, cei care l-au cunoscut, cei care l-au iubit.

„Vestea morții sale îi îndurerează pe mulți. Acestea sunt orele liniștii și amintirii – concluzionează voluntarii de la Sant’Egidio – dar moartea lui Mario ne cere, de asemenea, fiecăruia dintre noi un nou efort de pasiune și imaginație pentru a construi noi căi de întâmpinare și ajutor, pentru a nu lăsa pe nimeni singur. înfruntând frigul și sărăcia”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version