in

O româncă din Bologna reprezintă Italia la „Săptămâna bucătăriei italiene” în Paris: „E o mare onoare pentru mine”

O româncă reprezintă Italia la a cincea ediție a evenimentului ”Settimana della Cucina Italiana nel Mondo 2020” (Săptămâna bucătăriei italiene în lume), care are loc, în aceste zile, la Paris.

Dorina Burlacu, originară din Brusturoasa, județul Bacău, stabilită de mulți ani în Italia, la Reggio Emilia, a uimit italienii cu măiestria și excelența ei în bucătărie, scrie Deșteptarea.

Este chef bucătar, profesor cu un Master în Nutriţie Culinară la Accademia di Nutrizione Culinaria din Bologna, unicul bucătar chef femeie și de origine română care a obținut titlul la această Academie.

Dorina Burlacu își prezintă creațiile culinare la restaurantul „Libra” al Accademiei de Nutriție Culinară, din centrul oraşului Bologna.

În acest restaurant, Dorina Burlacu prepară paste proaspete, tipic italiene. De asemenea, oferă consultanţă celor care vor să își deschidă un restaurant sau un bar în Reggio Emilia, Parma, Modena, învățându-i merceologia şi nutriţia alimentelor.

Acum participă la „Settimana della Cucina Italiana nel Mondo”.

Dorina Burlacu: „Chiar pe 23 noiembrie, în cadrul acestei reuniuni, am vorbit pentru a treia oară în acest an la postul de radio din Paris «Radio italiana vera» despre bucătăria italiană și am prezentat rețeta mea, Erbazzone, un adevărat tribut adus orașului Reggio Emilia în care locuiesc și locul unde s-a născut drapelul Italiei.

Pe 27 noiembrie, cea mai importantă zi, la «Unico», un restaurant-cafenea în Reggio Emilia din Via Rodano 15, împreună cu bucătarul-șef Omar Orsi și managerul Andrea Valeriani, voi susține un discurs dedicat academiilor de bucătărie italiene din lume, intitulat «Un viaggio in Italia attraverso il pane».

Tot ce voi face pe 27 noiembrie sunt rețete realizate în colaborare cu doctorul nutriționist Debora Cera di Roma, care și ea va fi prezentă în această conferință internațională și va vorbi despre aspectele nutriționale ale pâinii pe care o fac eu. Este pentru prima dată când un șef bucătar român face pregătiri culinare împreună cu un doctor nutriționist.

„E o mare onoare pentru mine, în calitate de bucătar, mai ales de bucătar italiano-român, să particip la un astfel de eveniment internațional.

Cred că este visul multor bucătari. În Italia sunt zeci de mii de bucătari, dar eu sunt una din puținii aleși să participe.

Pe 28 noiembrie, seara, tot eu voi închide acest eveniment, cu întâlnirea cu Associația Italiens di Paris, unde voi vorbi despre uleiul de măsline, despre proprietăți sale și cum este el folosit de bucătari.

Sunt foarte mândră de mine și de ce realizez.

Pentru totdeauna voi avea însă în inima mea România, dar sunt fericită și aici, în Italia, mai ales pentru că îmi sunt recunoscute și apreciate preparatele pe care le fac.”, a declarat Dorina Burlacu

Mai multe detali AICI

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
testare roma

Roma: Testare pentru COVID-19 în farmacii. «De cum am auzit, m-am grăbit să vin»

copii părinţi străinătate

Aproape 80.000 de copii au părinţii plecaţi în străinătate. Recordul este deţinut de judeţul Suceava