in

Româncă din Iași la muncă în Italia, bătrâna îngrijită i-a lăsat moștenire 20.000 de euro: «Pentru mine a fost a doua mamă»

O postare pe Facebook a cunoscutului sindicalist român din Italia, Radu Nicolae, a stârnit un val de felicitări din partea altor conaționale. După 10 ani lucrați ca îngrijitoare la o bătrână din Cremona, care a decedat anul acesta, o româncă a primit moștenire 20.000 de euro. Nu e o sumă exagerat de mare, dar demonstrează faptul că românca și-a făcut treaba bine.

”Pentru mine a fost a doua mamă ”, a scris femeia.

A lucrat 10 ani, zi de zi, fără pauză!!! Eu nu știu cum a reușit, a făcut tot ce trebuie ca doamna să fie mulțumită de ea. De multe ori nu putea să mearga în vacanță în România (unde este familia ei) deoarece se gândea la doamna că ramânea cu altcineva”, a scris una dintre prietenele româncei.


”S.D. ”badanta” la Cremona. După ani de muncă primește la decesul doamnei ce o îngrijea o moștenire de… 20000 de mii de euro. Din cele relatate la Cremona nu este singurul caz. De multe ori viața rezervă surprize plăcute, Saveta a considerat badata a doua mamă, iar mama (a doua ) nu a uitat de cea ce zilnic îi oferea multă dragoste.
Felicitări Saveta, nu uita din când în când o floare la mormântul doamnei. În general multe din doamnele noastre trec prin situații dificile la locul de muncă deci este o obligație a face cunoscut și lucrurile bune.”, a scris Radu Nicolae.

”Este foarte adevărat, am lucrat la această bătrânica circa 10 ani. Pentru mine a fost a doua mamă, iar eu pentru ea am fost tratată ca o fiică pentru că nu a mai avut copii. Mulțumesc lui Dumnezeu că am întâlnit-o și îi rămân mereu datoare cu o floare la cimitir și să o pomenesc mereu…”, a confirmat Saveta Dutcovici.

Din profilul Facebook al româncei, rezultă ca are 59 de ani și este originară din Iași.

Comentariile au fost foarte multe. O prietenă a Savetei o descrie foarte frumos:

”Saveta e prietena mea de 14 ani. Îmi aduc aminte prima ei zi de muncă la acea doamnă. A fost de la început o femeie bună, a avut încredere în Saveta, ea avea nevoie de o fată care să o ajute în toate. A fost norocoasa pentru că Savy este o femeie care a pus sufletul pentru tot ceea ce făcea. A lucrat 10 ani, zi de zi, fără pauză!!! Eu nu știu cum a reușit, a făcut tot ce trebuie ca doamna să fie mulțumită de ea. De multe ori nu putea să mearga în vacanță în România (unde este familia ei) deoarece se gândea la doamna că ramânea cu altcineva. O ducea la doctor, la cumpărături, la teatru, cimitir, etc. Îi făcea mancare, curățenie și toate treburile în casă!!! Complimenti Saveta, ai lucrat din inimă pentru această doamnă și bunul Dumnezeu ți-a răsplătit munca!!!”

Roma, distruge două candelabre de o valoare inestimabilă de la Pantheon: arestată o româncă

Visul lui Erdoğan: «Turcii vor cuceri Europa făcând copii”