in

O româncă din Italia reprezintă România pe scena Eurovision: ”Sper din toată inima că românii din diaspora se vor mobiliza la vot”

Dezinvoltă, perfecţionistă, ambiţioasă. Aşa se descrie, în câteva cuvinte, Cristina Caramarcu, vocea trupei The Humans, reprezentanţii României la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest.

Cristina a urmat cursurile Facultăţii de Sociologie-Psihologie, însă, aşa cum mărturiseşte chiar ea, toate realizările profesionale sunt legate de muzică. De la vârsta de 25 de ani, artista şi-a concentrat toate eforturile în această zonă, participând la show-uri de televiziune precum Megastar sau Vocea României şi alături de Jukebox la Cronica Cârcotaşilor.

De opt ani, Cristina îşi petrece mai mult de jumătate din timp în Italia, alături de partenerul ei de viaţă. La fel ca mulţi alţi români din peninsulă, locuieşte departe de casă şi face naveta între prietenii şi familia din România şi viaţa pe care şi-a făurit-o la Roma.

„Inima mea se împarte între România şi Italia, motiv pentru care nu am reuşit, încă, să mă mut definitiv. Vreau să îmi continui proiectele pe care le-am construit aici, iar concursul Eurovision este prioritar în acest moment”, mărturiseşte Cristina despre modul în care îşi petrece timpul în cele două ţări.

Pe scena din Lisabona, artista nu va fi singură. Îi va avea alături pe colegii de trupă, iar milioanele de români din diaspora vor putea să-i susţină activ la Eurovision. Pe 10 şi 12 mai, The Humans vor cânta în concurs şi vor avea nevoie de voturile fiecăruia dintre noi pentru a obţine un loc cât mai bun în clasamentul final.

 „Sper din toată inima că, în anul Centenarului, în care trebuie să dăm dovadă de unitate în faţa întregii Europe, românii din diaspora se vor mobiliza la vot. Vor fi două seri pline de emoţii, însă ştiu că nu voi fi singură, aşa cum nu m-am simţit niciodată, nicăieri, mulţumită comunităţilor de români, oricât de departe m-a purtat viaţa” este mesajul pe care Cristina îl transmite conaţionalilor săi din diaspora.

Andi Rădiu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Banciu, atac la diaspora: ”Românul…un prostănac cinstit care câștigă niște bănuți în Spania…nu a fost în stare să-i câștige în România”

Diaspora care citește. Astăzi: ”Mica enciclopedie Hygge. Rețeta daneză a fericirii.”