Menu
in

O româncă va candida alături de primarul din Florența. «Îmi doresc să fiu mândră de rădăcinile mele»

«Eu, care nu am mai făcut politică, dar care cred într-o politică dedicată oamenilor, în interesul cetăţenilor, am decis să mă alătur intereselor oraşului în care am ales să- mi petrec următorii ani din viaţă, de a face ceva concret. Florenţa este, prin definiţie şi tradiţie, un oraş al ospitalităţii şi generozităţii.

Îmi doresc un oraş în care oamenii să trăiască liniştiţi şi fără frică. Îmi doresc un oraş în care oamenii se recunosc şi se respectă între ei. Îmi doresc un oraş curat, primitor şi atent la necesităţile fiecăruia. (continuă după fotografie)

În ultimii ani am luptat ca şi ceilalalti ca mine să se implice mai mult. Ce s-a putut realiza s-a făcut cu mari eforturi şi multă încredere. Experienţa ultimilor ani mi-a demonstrat că totul este posibil şi se poate realiza. Într-o perioadă atât de dificilă a societăţii noastre care este plină de prejudecăţi, eu am găsit porţile deschise. Nu mi-am închipuit că lupta mea de a- mi putea exprima cu demnitate identitatea şi apartenenţa mea la o cultură şi un neam, se poate transforma într-o candidatură.

Am acceptat să mă înscriu pe lista civică ce-l susţine pe Dario Nardella deoarece mi-a demonstrat că politica lui este una sănătoasă, atentă şi sensibilă, fără prejudecăţi, fără etichete, pentru o mai bună convieţuire, în interesul cetăţenilor. Eu îmi doresc să continui ce am făcut până acum, să dau încredere oamenilor şi să ofer momente în care cultura şi identitatea fiecărei persoane să reprezinte instrumentul cel mai potrivit pentru a fi recunoscut şi respectat.

Eu îmi doresc să mă simt bine în oraşul în care trăiesc, să fiu mândră de rădăcinile mele şi să transmit copilului meu tot ce am purtat cu mine. Multiculturalismul reprezintă bogăţia noastră, este patrimoniul tuturor.

Îmi doresc ca şi comunitatea românească să fie activă şi să conştientizeze că o reală integrare include şi participarea la viaţa civică ce îi dă dreptul de a cere şi de a schimba ceea ce nu ne place. Neparticiparea înseamnă izolare.

Fiecare dintre noi are datoria de a fi activ şi responsabil faţă de comunitatea sa, de oraşul său adoptiv, de semenii săi, de generaţiile viitoare.»

Melania Cotoi (stânga), la prezentarea listei Nardella, în prezența primarului

Cu această postare, Melania Cristina Cotoi, româncă rezidentă la Florența, și-a anunțat participarea la alegerile locale din acest an de la Florența (turul I se va desfășura în același timp cu alegerile europene).

Melania Cotoi participă pe lista civică „Lista Nardella Sindaco”, care are 36 de candidați, listă care îl susține pe actualul primar Dario Nardella.

Conform prezentării făcute în presa italiană, Melania Cristina Cotoi, 46 de ani, născută la Brașov, de religie creștin-ortodoxă, locuiește la Florența de 19 ani. Din 2008 este ghid turistic în acest oraș. Mândră de rădăcinile sale și iubitoare profundă a orașului său de adopție, este de mai mulți ani activă în comunitate. Organizează momente de întâlnire și dialog intercultural. Recent a coordonat proiectul „Alexandru Ioan Cuza la Florența”, descoperidn casa în care domnitorul a trăit și participând la inaugurarea unei plăcuțe memoriale.

Primarul Nardella, susținut de Melania Cotoi, are toate șansele să fie reales, după ce în 2014 a câștigat primăria cu aproape 60%. Este cel care i-a luat locul lui Matteo Renzi, în 2014, atunci când acesta a devenit premier. Conform sondajelor, ar trebui să câștige din primul tur.

Primăria din Florența a anunțat dezvelirea unei plăci comemorative în memoria lui Alexandru Ioan Cuza: ”Are o semnificație deosebită”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version