in

Românii care se întorc în țară din Veneto și Lombardia, unde s-au înregistrat cazuri de coronavirus, vor sta în carantină 14 zile

Românii care se întorc în țară din Veneto și Lombardia (Italia), unde s-au înregistrat cazuri de coronavirus, vor sta în carantină 14 zile, a anunțat Ministerul Sănătății, potrivit Mediafax.

Italia, ţara în care se află una dintre cele mai mari comunităţi de români din străinătate, a introdus măsuri extraordinare de carantină în nordul peninsulei, pentru a combate răspândirea noului coronavirus.

Numărul cazurilor creşte de la o oră la alta şi Italia a ajuns, în mai puţin de 36 de ore, cel mai mare focar din Europa.

Doi oameni au murit, iar numărul cazurilor confirmate până la această oră trece de 130. Sunt afectate 12 localităţi din regiunile nordice Lombardia şi Veneto, unde trăiesc şi peste 300.000 de români. Şi deocamdată nu se ştie exact cum a ajuns virusul acolo. Autorităţile au introdus restricţii severe, însă de teama infectării, locuitorii se autoizolaseră în case încă de vineri.

„Vom folosi forţele de poliție pentru a închide zonele de focar, dar dacă va fi nevoie, chiar și armata”, a anunțat aseară premierul Giuseppe Conte, îngrijorat că epidemia s-ar putea extinde.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Coronavirus, 77 de cazuri de îmbolnăviri plus două decese, Italia mobilizează armata pentru izolarea zonelor infectate. „Se suspendă dreptul liberei circulații a persoanelor”

Alertă pe aeroporturile din România la sosirea curselor din Italia, pasagerii sunt așteptați de medici și poliție