in

San Marino, salonul de frumusețe al soților Anghel: ”Catherine Deneuve a fost una din clientele mele”

Mihaela și Liviu Anghel sunt doi români care locuiesc și muncesc în Republica San Marino. Aceștia au inaugurat în anul 2008 salonul de înfrumusețare „Estetique Michelle” care se bucură de notorietate în unul dintre cele mai mici state din Europa, cu aproape 30.000 de locuitori.

La începutul lunii noiembrie au ajuns la o cotă maximă de apreciere: au fost invitați ca sponsori și colaboratori la Festivalul de Film de la San Marino.

Experiența Mihaelei și spiritul de întreprinzător al lui Liviu i-au motivat să deschidă, pe cont propriu un centrul de estetică și înfrumusețare din San Marino, deși condițiile de înființare a unei firme erau deosebit de dificile.

Mihaela Anghel (în mijloc) împreună cu Catherine Deneuve și producătorul festivalului de film de la San Marino


Referitor la experiența ca antreprenori în San Marino, aceștia sunt de părere că „este foarte greu pentru un străin să-și deschidă o afacere aici. în cazul nostru, doar licența a costat 50.000 de euro, iar birocrația este îngrozitoare. Cu răbdare și pasiune însă am reușit totuși să realizăm acest vis al nostru”, au mai precizat soții Anghel.

Cei doi români au plecat din țară de aproape cincisprezece ani. Originari din București, s-au stabilit în provincia italiană Rimini, iar în statul San Marino, aflat la jumătate de oră distanță cu mașina, au dezvoltat mica lor afacere. „Aici nu au fost evenimente negative. Nu s-a întâmplat nimic care să atragă atenția localnicilor. Muncim și ne comportăm exemplar și tocmai de aceea nu am avut parte de nicio manifestare negativă. Clienții noștri sunt majoritatea italieni sau sanmarinezi și mai puțin străini”, au mai precizat aceștia.

Mihaela Anghel


Serviciile pe care le oferă „Estetique Michelle” sunt variate, iar majoritatea clienților sunt sanmarinezi sau italieni. „Suntem la curent cu toate noutățile care apar în acest sector și avem o gamă largă de servicii. Facem tratamente faciale, ale pielii și corpului, masaje, machiaje de toate tipurile, manichiură, pedichiură, depilari și multe altele. Clienții noștri sunt majoritatea localnici, dar vin chiar și din Rimini”.

Salonul a fost invitat la diverse evenimente, prin intermediul cărora a fost promovat.

Liviu Anghel


Deneuve și Cucinotta

Liviu Anghel ne-a povestit despre participarea în calitate de sponsor și colaborator la cea de-a doua ediție a Festivalului de Film de la San Marino. „Fără lipsă de modestie, dar faptul că am fost invitați să ne ocupăm de imaginea invitaților spune multe despre activitatea noastră. Prin mâinile soției au trecut mari vedete, precum Catherine Deneuve, Maria Grazia Cucinotta sau Luisa Ranieri și toată lumea a fost încântată.”

„Cu mare plăcere îmi amintesc o remarcă a marii actrițe Catherine Deneuve care la sfârșitul festivalului i-a spus producătorului: «dacă nu o ții aproape pe fata asta, înseamnă că nu ai înțeles nimic despre această profesiune», referindu-se desigur la tratamentele cosmetice și machiajul pe care l-a făcut zecilor de vedete de la festival.” a adaugat Liviu Anghel.

Satisfacția cea mai mare e fost atunci când li s-a propus participarea și la ediția de anul viitor. „Dacă nu ne-am fi făcut bine meseria probabil nu am fi fost deja invitați și pentru anul viitor. Asta e o mare satisfacție pentru noi. și să nu uităm ce personaje au trecut în aceste zile pe scena festivalului.” ne-a mai spus Liviu Anghel.

Andi Rădiu

cu Luisa Ranieri


cu Maria Grazia Cucinotta

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Își cerea salariul, patronul i-a băgat țeava pistolului în gură

Românii din Sardinia s-au săturat: „Mai bine la Craiova decât aici”