in

Surpriză, care sunt numele de copii preferate de părinții români din Italia: Luca, Matteo, Sofia…

Istat, institutul național de statistică, a publicat un clasament al numelor preferate de părinții din Italia pentru copii lor, incluzând în acest clasament și românii și alți străini.

Există peste 27.000 de nume diferite pentru băieți și aproape 26.000 pentru fete, incluzând în mod evident atât nume simple, cât și nume compuse.

Datele se referă la 2019 și au fost elaborate de Istat pe baza înregistrărilor din registrele stării civile.

Leonardo este cel mai folosit nume pentru nou născuții băieți, pe primul loc pentru al doilea an.

La nivel național, Francesco este confirmat pe locul doi. În poziția a treia, Lorenzo îl susclasează pe Alessandro, care cade pe locul patru. În ceea ce privește numele feminine, Sofia rămâne pe prima poziție, dar există un schimb pe podium între Aurora care urcă pe locul al doilea de pe al treilea, anul acesta ocupat de Giulia.

Deși există peste 27 de mii de nume diferite pentru copii, distribuția numărului de nașteri în funcție de nume relevă o concentrație mare în jurul primelor 30 în ordinea frecvenței, care acoperă în general peste 44% din toate numele atribuite bărbaților.

În Italia, 3,6% dintre copiii născuți în 2019 sunt numiți Leonardo.

În ceea ce privește distribuția regională, diferențele sunt minime. Leonardo atinge primatul în toate cele 14 regiuni ale Centrului-Nord, cu excepția provinciei autonome Bolzano, unde se evidențiază numele Jonas. Leonardo este primul nume masculin ales, de asemenea, între regiunile Abruzzo și Sardinia, devenind numele masculin ales pentru 3,6% dintre copiii născuți în 2019. La nivel regional, numele Francesco ocupă primul loc în doar 4 regiuni italiene, din sud (Molise, Puglia, Basilicata și Calabria). Giuseppe și Antonio continuă să exceleze stabil, respectiv în Sicilia și Campania.

Contribuția străinilor

Nou-născuții cu unul sau ambii părinți străini au încetinit declinul demografic pe care Italia îl are de ani buni. Preferințele de nume pentru părinții străini diferă în funcție de cetățenie.

De fapt, având în vedere cele patru cetățenii pentru cel mai mare număr de nașteri ale ambilor părinți străini, se remarcă faptul că tendința de a alege un nume comun pentru copiii lor din țara gazdă este mai marcată pentru comunitățile române și chineze.

Este frecvent pentru părinții români să aleagă nume italiene. Băieții români se numesc Luca, Matteo sau Leonardo, dar și David și Gabriel; numele fetelor române sunt Sofia, Sofia Maria, Maria, Emma și Arianna.

Copiii chinezi se numesc în principal Leonardo și Alessio, dar și Kevin, William și Justin; numele fetelor chineze sunt Emily, Sofia, Elisa, Gioia și Chloe, potrivit truenumbers.it.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Iată ce a făcut în 2020 Departamentul pentru Românii de Pretutindeni pentru românii din afara granițelor. IATĂ RAPORTUL

Preot ortodox român din Trieste, arestat pentru violență sexuală și stalking. ”De îndată ce voi avea autorizația episcopului mă voi căsători cu tine și vom face sex”