Menu
in

Torino/ S-a înfiinţat o asociaţie românească pentru ajutorarea nevoiaşilor

La mijlocul lunii martie, a fost înfiinţată la Torino o filială a primei asociații religioase românești de caritate din Italia, și anume ”San Lorenzo dei romeni”, cu sediul la Roma. Iniţiativa aparţine parohiei „Sfânta Cruce” din Torino,  în frunte cu părintele Lucian Roșu (foto).

Asociaţia îşi propune “crearea unui cadru organizat de ajutorare, prin ascultarea problemelor persoanelor aflate în dificultate, îndrumarea și consilierea lor în rezolvarea unor situații dificile prin orientarea către instituțiile italiene abilitate și atunci când situația o impune, ajutorarea materială cu pachete alimentare de primă necesitate”, se arată într-un comunicat publicat pe situl Episcopiei ortodoxe române a Italiei. Se pot adresa organizaţiei atât cetăţenii români, cât şi italieni sau de alte naţionalităţi.

Mulţi voluntari români, membri au parohiei, au sprijinit deschiderea centrului de ajutor, punând la dispoziţie timpul lor liber şi experienţa dobândită în alte organizaţii de profil din Torino. Pentru formarea voluntarilor, de altfel, “au fost organizate cursuri în cadrul unor asociații importante de voluntariat italienești ca de exemplu: Grupul Abele și Asociația Franz Fanon din Torino”. Cursurile au început în luna ianuarie şi au durat două luni de zile.

Membrii fondatori ai asociaţiei au ales şi consiliul de conducere, numindu-o în funcţia de preşedinte pe doamna Mihaela Marcu.

Programul Asociaţiei “San Lorenzo dei romeni”: Parohia ortodoxă română “Sfânta Cruce”, via Accademia Albertina 11 Luni şi Miercuri de la 18:30 la 20:30 şi vinerea numai pentru cazuri urgente, fiind prezent şi un psiholog român stabilit la Torino, Cosmin Ghircoiaş.

Miruna Căjvăneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version