in

Tragedie în Ungaria: români morţi în timp ce se întorceau la muncă în Italia

Dramă pentru un grup de români care se întorcea în Italia, după ce aceştia îşi petrecuseră luna august în ţară.

Microbuzul care pornise din Galaţi cu destinaţia Milano a fost acroşat de un TIR pe o autostradă din Ungaria, trei conaţionali pierzându-şi viaţa.

Trei români au murit într-un accident rutier care a avut loc vineri, 30 august, pe autostrada M5, la aproximativ 25 de kilometri sud-vest de Budapesta, soldat cu 33 răniţi.

Un TIR a provocat un accident în lanţ, acroşând şi şi un microbuzul care transporta 21 de români, 19 pasageri şi doi şoferi.

Dintre aceştia, 18 români au fost răniţi, printre care 4 copii.

Administratorul firmei transportatoare a oferit amănunte despre teribilul accident. „Am avut un ghinion crunt pentru că tirul respectiv ne-a găsit tocmai pe noi în faţa sa.

Şoferul nostru rula pe banda 1, în coloană, cu avariile pornite, chiar a oprit maşina, era un ambuteiaj, şoferul a auzit în câteva secunde o lovitură puternică şi impactul care a urmat. E un microbuz cu 20 plus 1 locuri.

Şoferii aveau toate atestatele, permis de cel puţin 10 ani fiecare. Repet, vina nu este a şoferilor români. Tirul a spulberat mai multe maşini, nu doar microbuzul nostru.

Victimele sunt din rândul pasagerilor. Veneau din vacanţa din luna august în România, lucrau în Italia. Am văzut imagini cu maşina pe internet, impactul a fost foarte puternic, limita pe autostradă e de 100 km / oră”.

Accidentul din Ungaria vine la câteva luni după accidentul din Muntenegru, în care 18 români şi-au pierdut viaţa, iar alţi 29 au fost răniţi. Autocarul în care se aflau s-a prăbuşit într-o prăpastie de 30 de metri.

Condoleanţe familiilor victimelor

Preşedintele Traian Băsescu, a transmis un mesaj de condoleanţe şi susţinere pentru familiile victimelor accidentului rutier din Ungaria.

„Am primit cu profundă tristeţe vestea despre accidentul petrecut în Ungaria în care şi-au pierdut viaţa trei cetăţeni români, iar alte 18 persoane au fost grav rănite.

Doresc să adresez sincere condoleanţe familiilor victimelor şi să îmi exprim, totodată, întreaga compasiune şi susţinere pentru familiile celor implicaţi în acest accident tragic”, a transmis preşedintele Traian Băsescu.

Şi premierul Victor Ponta a reacţionat faţă de tragedia petrecută în Ungaria, acesta ordonând ca un avion militar împreună cu 4 doctori şi 5 asistente să fie trimişi în Ungaria pentru repatrierea victimelor accidentului rutier.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Undă verde exploatării aurului din Apuseni. Ecologiştii protestează: „Revoluţia începe la Roşia Montană”

Strategia României contra şomajului: tinerii şomeri sunt rugaţi să emigreze