in

Tragedie într-o familie de români din Abruzzo, copilul lor de 4 ani a făcut infarct și nu a mai putut fi salvat de medici

Lucas, băiatul de 4 ani al unei familii de români din Italia, a murit din cauza unui atac de cord.

Băiatul locuia cu părinţii în San Demetrio ne’Vestini, regiunea Abruzzo, însă întreaga lui viaţă a fost afectată de o boală congenitală gravă, scrie Observator.tv, care citează presa italiană.

Băiatul făcea aproape în permanenţă crize respiratorii din ce în ce mai severe.

În cele din urmă, băiatul a făcut un atac de cord şi a fost transportat în stare gravă la spitalul San Salvatore din L’Aquila.

Medicii şi-au dat seama rapid că situaţia este una gravă şi l-au declarat pe Lucas caz de cod roşu.

Din păcate, după doar câteva minute de când a ajuns la spital, băiatul a fost declarat mort.

Vestea a lovit crunt comunitatea locală, inclusiv Silvano Cappelli, primarul localităţii San Demetrio ne’Vestini, fiind extrem de afectat de dispariţia micuţului.

Edilul a precizat că “îi ştiu pe părinţi şi le-am întâlnit băiatul cel puţin o dată. Sunt foarte bine integraţi în comunitatea noastră. Din câte ştiu, băiatul avea o problemă gravă de sănătate. Totuşi, graţie eforturilor tuturor şi în special a părinţilor, a putut să meargă măcar şi pentru o scurtă perioadă de timp la grădiniţă. Este o lovitură dureroasă pentru întreaga comunitate. Este o zi foarte tristă”.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Român din Italia, dat dispărut de familia din Botoșani. Din 2014 nu a mai dat niciun semn de viață

Reacţii extreme din cauza coronavirusului. Copil izolat la Târgu Mureş