in

Trei români răniți în catastrofa de la Florența, deputatul diasporei acuză: „Cine a neglijat siguranța acestor oameni care construiesc viitorul Italiei în fiecare zi?”

„Cine a neglijat siguranța acestor oameni care construiesc viitorul Italiei în fiecare zi? Protocolul de securitate dintre cele două țări este închis într-un sertar”. Deputatul de diaspora Valentin Făgărășian a reacționat la tragedia de la Florența, în care trei români au fost grav răniți. Cei trei muncitori au vârste de 51, 48 și 36 de ani, fiind încă internați cu prognostic rezervat. Cel mai puțin grav rănit este Cristinel Spătaru, de 51 de ani. Este internat cu traumatism toracic. În schimb bărbatul de 48 de ani a ajuns la urgență cu edem subdural sever al craniului și a fost imediat operat în neurochirurgie. Cel mai tânăr, de 36 de ani, are coloana fracturată – care nu pare gravă, dar probabil că va necesita intervenție chirurgicală – și o leziune gravă a splinei. Deputatul Valentin-Ilie Făgărășian pune câteva întrebări pe Facebook formulează acuzații.

Prăbușire la șantierul Esselunga din Florența: trei muncitori români salvați ca prin miracol, toți sunt la spital în stare gravă

«Tragedia de la Florența unde trei muncitori români au fost victimele unui accident de muncă este o adevărată catastrofă. Șantierul unui supermarket s-a prăbușit ca un castel de cărți de joc, punând în pericol viața acestor muncitori cinstiți și curajoși.

Din fericire, ei sunt în afara oricărui pericol, dar acest lucru nu este suficient. Cine a permis să se întâmple acest lucru? Cine a neglijat siguranța acestor oameni care construiesc viitorul Italiei în fiecare zi? Cine a ignorat protocolul pe care l-am semnat cu Bruno Giordano, fostul șef al Inspecției Muncii, pentru a garanta drepturile și demnitatea lucrătorilor români din Italia?

Acest protocol, care astăzi zace într-un sertar, a fost rezultatul unei colaborări între cele două țări ale noastre, care au în comun o comunitate românească numeroasă, cea mai numeroasă și mai activă în sectorul construcțiilor. Această comunitate merită respect și protecție, nu doar vorbe. Haideți să ne asigurăm că această lege este respectată, pentru binele lucrătorilor noștri și al familiilor lor. Viața lucrătorilor, care se sacrifică pentru binele familiilor lor, trebuie să fie protejată și valorizată.”, a scris deputatul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
asistenta moarta pistoia

Pistoia, o asistentă însărcinată în 8 luni a murit la numai 37 de ani: medicii au reușit să aducă pe lume copilul

Studentă la Roma, a vrut să se angajeze la un supermarket: „500 de euro pentru full time”