in

Un alt român a fost trimis acasă din „Fondul Bitonci”: „În România se va simți mai bine”

Un alt român a fost trimis în țară, datorită ”Fondului Bitonci” denumit „Fond pentru repatrierea străinilor”, cont bancar creat de primarul leghist al Padovei, pentru plata biletelor de transport necesare emigranților dispuşi să părăsească imobilele publice sau private ocupate în mod abuziv.

Acel proiect a devenit realitate pe 31 decembrie, când primarul a arătat triumfător presei, două bilete de autocar spre România, primele plătite din resursele Fondului.

Primarul din Padova, bucuros că a repatriat doi români: „Le-am plătit bilet numai dus”

De această dată, Bitonci a plătit biletul de autocar pentru B.N., un român de 42 de ani, originar din Sebeș, jud. Alba, care venise în Italia în urmă cu câteva luni.

Românul a povestit presei locale că după o perioadă scurtă în care a lucrat, și-a pierdut locul de muncă iar pentru a se putea întreține a început să cerșească în zona bisericii Basilica del Santo. Apoi, împreună cu alți români, printre care și cei doi repatriați în ultima zi a anului trecut, a ocupat abuziv încăperi ale stabilimentului Foro Boario din Corso Australia.

”Sunt numeroși străini comunitari care se adresează oficiului de servicii sociale din primărie pentru a cere repatrierea. Toate cererile sunt examinate stabilindu-se gradul de risc. În cazul acesta, persoana care a fost repatriată trăia în condiții inumane. În România se va simti, cu siguranță, mai bine.” a declarat Bitonci.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Suspecţi de serviciu / Cazul Yara Gambirasio, apărătorul lui Bossetti: „Căutăm un român”

PNTCD Diaspora a apărut din neant și îi dă sfaturi lui Iohannis