in

Un colţ de Românie, amenajat la Roma: cele mai frumoase costume populare româneşti, expuse la Muzeul de Tradiţii

VERNISAJ EXPOZIŢIE MÂINE, 24 iunie, la Roma

În perioada 20 iunie – 6 iulie 2014 va avea loc, la Roma, a patra ediție a FESTIVALULUI PROPATRIA – Festivalul Internațional al tinerelor talente româneşti, organizat și promovat de Asociaţia Propatria.

În cadrul Festivalului va fi inaugurată, la Muzeul Național de Arte și Tradiții populare din Roma, expoziția „Magia culorii în arta tradiţională românească”, deschisă publicului de mâine, 24 iunie până pe 30 iulie 2014.

Timp de peste o lună, două săli ale muzeului vor  fi transformate într-un adevărat colţ de România: un sat în miniatură.

Este vorba de un eveniment unic în felul său: vizitatorii vor putea admira 17 costume integrale reprezentând portul popular din principalele zone geografice ale României, puse la dispoziţie de către Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”, împreună cu peste treizeci de costume din  zona Bistrița – Năsăud – Valea Someşului din colecţia artistei Silvia Floarea Tòth, alături de obiecte decorative, covoare şi accesorii, fotografii de epocă, expuse pentru prima dată în afara țării. Colecţia Silviei Floarea Tòth a fost recent prezentată de prestigioasa revistă National Geographic Travel.

Vor fi realizate, de asemenea, proiecţii video care vor ilustra obiceiurile populare și sărbătorile tradiţionale creştine şi paleocreştine pe pe teritoriul românesc,  viaţa agrară şi pastorală din cele patru anotimpuri, creînd astfel o cupolă magică şi spirituală evenimentelor din viaţa comunităţii rurale.24 iunie – Ziua Internațională a Iei – Roma intră în circuitul internaţional al Mişcării “La Blouse Roumaine”

Începând cu acest an, prin expoziția organizată în cadrul Festivalului Propatria, Roma va deveni parte din rețeaua internațională care promovează celebra IE “la Blouse Roumaine”, un adevărat brand de ţară.

 

Expoziția „Magia culorii în arta tradiţională românească” este fructul colaborării dintre: Muzeul Național de Arte și tradiții populare din Roma, Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” din București, CabliFunART, artista Silvia Floarea Toth și Muzeul grăniceresc din Năsăud.

Vernisajul, cu intrarea libera, va avea loc pe data de 24 iunie, la ora 18.00. La prezentarea colecţiei va fi intrerveni şi  Caterina Giannottu, antropolog italian.

Oaspeții vor asista, de asemenea, la un spectacol susținut de corul multietnic „Coroincanto-voci femminili senza confini„, condus de maestra Paula Gallardo Serao și Ansamblul Artăraş – Republica Moldova.

EXPOZITIE: „Magia culorii în arta tradiţională românească”

LOCAŢE: Muzeul National de Arte si tradiţii populare de la Roma / Piazza Guglielmo Marconi 8 – EUR

DURATA: de la 24 iunie până la 30 iulie 2014

Vernisaj: 24 iunie, la ora 18:00, cu intrare liberă

TRANSPORT: Linia de metrou B (EUR Fermi) – Express Bus 30, 170, 671, 703, 707, 714, 762, 765, 791

Info: 0039 – 3289599204 / [email protected]Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cocaină de 250.000 de euro în geantă, româncă arestată în Sicilia

Surprins de proprietar pe un teren agricol, român împuşcat la Roma