Menu
in

Un faimos cardiochirurg din Vicenza operează copii în România

„Medicul care salvează inima României”, așa l-a numit Il Giornale di Vicenza. Alessandro Frigiola, un faimos chirurg din Vicenza, cunoscut în întreaga lume, se va ocupa, la cererea ministrului român al Sănătății, de reorganizarea cardio-chirurgiei pediatrice din București, Iași, Târgu-Mureș și Timișoara.

În data de 19 octombrie, la spitalul Marie Curie din București, a realizat prima intervenție. Frigiola, care conduce o asociație în sprijinul copiilor cardiopatici, s-a dus la București cu o echipă de cardio-chirurgi, cardiologi, reanimatori, perfuzioniști, infirmieri.


Presa română a vorbit despre el, a fost felicitat și de premierul Victor Ponta. Este pentru prima dată în istoria Uniunii Europene când o țară membră încredințează unui medic străin, unui spital privat și unei asociații în scop umanitar o sarcină atât de nevralgică. „Este o mare mândrie – declară Frigiola – pentru un vicentin și un italian”.

Chirurgi pediatri români vor fi pregătiți în Italia, la Clinica San Donato din Milano

Frigiola era deja cunoscut în România. În capitală, datorită unei donații, a fost construit spitalul Marie Curie care conține un centru de cardio-chirurgie și o secție de cardiologie. Două bijuterii autentice dotate că săli operatorii, hemodinamică, terapie intensivă, 10 locuri în pat. Numai că erau închise cu cheia, neutilizate. În România nu există medici și infirmieri care să aibă o experiență decentă în acest domeniu, motiv pentru care cele două structuri au fost din păcate abandonate.

În decembrie a fost sunat, la Policlinica San Donato Milanese, unde lucra, de ministrul Sănătății din București: „Avem nevoie de dumneavoastră”. Începe în acest fel proiectul pe trei ani pentru crearea în România a unei cardio-chirurgii pediatrice.

Situația din România e dramatică. În fiecare an ar fi de operat 3.000 de copii bolnavi de inimă, fără a considera alți 30.000 care s-au acumulat în ultimii zece ani. Pentru a începe, Frigiola are în vedere să opereze 500 pe an.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version