in

Viaţă de „badante” în Italia: „Am stat la un italian de 70 ani, avea un harem cu românce”

Gabriela Buzăţoiu, 49 ani, povesteşte lucruri care probabil li s-au întâmplat multor românce venite la muncă în Italia. Într-o scrisoare pe care ne-a trimis-o la redacţie, Gabriela ne oferă detalii despre munca în casele italienilor, dar şi despre relaţiile cu alte românce. În finalul scrisorii, Gabriela scrie două poezii din viitorul volum pe care ar vrea să-l publice.

„Am vrut şi eu să muncesc în stil european”

«După o viaţă plină de greutăţi, singură şi departe de casă (cu o mamă ce are probleme de sănătate), vă scriu aceste rânduri, singurul mod de a-mi exprima stările sufleteşti prin care am trecut alături de străini, timp de patru ani.

Mă numesc Gabriela Buzăţoiu (49 ani) din localitatea Câmpina, judeţul Prahova; sunt absolventă de liceu, am lucrat ca operator-chimist la Rafinăria Steaua Română – Câmpina, dar după 20 de ani de muncă, în urma privatizărilor, s-a ajuns la restructurări de personal.

În urma acestor restructurări am fost nevoită să mă recalific ca vânzător; am lucrat, dar viaţa la patron după cum se ştie e sub orice critică în România. De aceea am decis să-mi încerc norocul peste graniţe. În anul 2007 am hotărât să încerc şi eu ca alte românce, să muncesc, altfel; în stil european. La început, am înâmpinat mai probleme; atunci când nu vorbeşti limba e greu; dar am fost hotărâtă şi am învins greutăţile.

La început, când am plecat la Messina, Sicilia, am fost chemată de o româncă vecină de casă, dar pe care nu o cunoşteam, drumul a fost plătit de amantul acesteia, un italian căsătorit, dar căruia îi plăcea viaţa; la 70 de ani avea curajul să-şi trăiască zilele în jurul femeilor de companie. Aşadar, având şi banii, italianul mi-a plătit drumul, venind prin agenţia Atlassib şi am stat împreună cu amanta si fiica acesteia, încă o altă româncă… ziceai că e „harem” ca la turci...»

Amante şi soţii

«Nu am avut de la început de lucru, dar cum nu cunoşteam italiana, primul loc de muncă a fost la soacra italianului, împreună cu soţia; închisă într-un apartament, cu mari restricţii, nu am rezistat, după care am făcut o criză şi am fost preluată de italian, care împreună cu amanta sa, Liliana, au propus să rămân, un timp; cât ei vor merge în România, să supraveghez casa, vrei 60 de găini, trei câini, două maşini; după care urma să-mi caute un loc de muncă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 4.6]

Lege în Parlament pentru alegerile din diaspora: trebuie să fii pe liste permanente, o secție la 1.500-2.000 de alegători

«Eu, sclav român pe câmpurile din Marsala. Ne spuneau: „Dacă vorbiți, vă împușcăm în cap”»