in

Victor Ponta jigneşte jurnaliştii: „Am făcut un curs la Catania, aţi încălcat deontologia!”

Replica lui Ponta: „Am făcut un curs la Catania!”. Premierul nu vede vreo diferenţă între un master şi un curs de formare.

După apariţia răspunsului Universităţii din Catania, care a arătat că Victor Ponta nu a frecventat un master la Catania, aşa cum scrisese în CV, Victor Ponta dă o replică pe blogul lui: „Da, am fost la Universitatea din Catania! Da, am diploma!”.

Victor Ponta scrie:

„Am facut un curs de drept penal international la Universitatea din Catania, in martie-iunie 2000. Era un curs a carui denumire in italiana este “Corso di Formazione Avanzata in Cooperazione Giudiziaria e Spazio Giuridico Europeo in Materia Penale”.

Cursul s-a finalizat cu o lucrare scrisa, precum si cu un calificativ, asa cum rezulta din diploma atasata de mai jos. In baza lucrarii si a calificativului, am primit dreptul de a continua cursul respectiv printr-un stagiu de 3 luni (octombrie-decembrie 2000) la Directia Nationala Anti-Mafia – la sediul central din Roma. A fost o mare mandrie si onoare pentru mine sa fac acel stagiu, fiind unul din cei doar doi procurori romani (celalat a fost procurorul Gheorghe Mocuta) in cadrul celei mai prestigioase institutii de combatere a crimei organizate din lume.

Atasez mai jos diploma de absolvire eliberata de Universitatea din Catania, si o pun la dispozitia celor care vor sa o verifice.

Lucrarea pe care am sustinut-o in vederea obtinerii acestei diplome se afla si acum in arhiva Facultatii de Drept din cadrul Universitatii din Catania.

Am scos, la un moment dat, referirea din CV-ul oficial, pentru ca am vrut sa pastrez in acesta mai ales lucruri referitoare la activitatea mea politica. Este un curs de mai multe luni, finalizat cu lucrare, calificativ si diploma.

Universitatea din Catania mi-a confirmat prezenta acolo, pentru acest curs.”

Victor Ponta nu a fost niciodată înscris la un curs de master la Universitatea din Catania

Victor Ponta se face că nu înţelege, în CV era scris MASTER, nu CURS DE FORMARE.

În finalul postării, Ponta atacă jurnaliştii:

„Sunt, asa cum am spus mereu, un om al dreptului si ma deranjeaza ca sunt unii interesati sa imi afecteze aceasta imagine. Am studiat dreptul, am activat in zona dreptului si am performat in zona dreptului. Cu prea multa usurinta se trece peste anii in care am muncit in acest domeniu…

Consider ca aceste mijloace politice ilegale si imorale de defaimare a persoanei mele (realizate prin intermediul unor jurnalisti care incalca toate regulile deontologice) nu pot decat sa duca la accentuarea crizei pol si la stimularea atacurilor la persoana nejustificate.”

Victor Ponta jigneşte grosolan jurnaliştii, făcându-se că nu ştie ce înseamnă diferenţa dintre un master şi un curs de formare. Îi era ruşine să scrie că la Catania a frecventat un simplu curs? Dar la fel ca şi cu plagiatul, chestiunea este aruncată în politică. În aceste condiţii, recunoaştem că suntem la fel de manipulaţi sau cumpăraţi (sau vânduţi) ca şi cei de la Nature, FAZ, The Economist, samd care au indrăznit să emită dubii cu privire la dilpomele şi titlurile premierului.

Crina Suceveanu

P.S. este destul de greu ca un jurnalist să încalce toate regulile deontologice!


Comunicat Universitatea din Catania: Victor Ponta a făcut un „curs de perfecţionare”

Universitatea din Catania a remis redacţiei noastre un comunicat în care afirmă că, după ce ştirea că Victor Ponta nu a fost masterand la Catania a făcut mare vâlvă în România, au căutat din nou în registrele şcolii şi au stabilit că dr. Victor Ponta a participat, în anul 2000, la un „curs de perfecţionare” post-laurea organizat de facultatea de Drept, sub coordonarea prof. Antonino Galati, la acea vreme profesor de Drept procesual penal. Atestatul de participare la curs a fost semnat de precedentul rector al Universităţii din Catania, prof. Ferdinando Latteri.


 


 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

USL a declanşat procedurile pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu

Fornero: “Imigranţii aduc o contribuţie importantă economiei”