in

VIDEO/ La 18 ani, Alexandra s-a stabilit în Italia pentru a-şi găsi un partener de dans!

Alexandra Gurguiatu abia a împlinit 18 ani, departe de părinţii şi fratele său care locuiesc în Focşani. Din 2010 s-a stabilit la Porto Torres, în Sardinia, unde îşi continuă studiile de liceu şi încearcă din răsputeri ca pasiunea sa pentru dans sportiv să-i fie răsplătită.

A venit în Italia fiindcă în România nu mai avea "partener de dans". L-a găsit în Sardinia şi mama ei a însoţit-o pentru trei săptămâni, până şi-a închiriat o locuinţă şi s-a înscris la şcoală. Apoi a lăsat-o singură. Tatăl ei este învăţător, mama administrator la o grădiniţă, iar fratele a terminat seminarul de la Buzău. Alexandrei îi este foarte dor de ei, până şi "de aerul din Focşani", de colegii de şcoală dar rezistă şi este ambiţioasă. Patru zile pe săptămână se antrenează şi antrenează la rândul ei şi învaţă pentru şcoală. În timpul liber vorbeşte cu mama ei pe skype. În ultima convorbire, mama i-a explicat reţeta unei delicioase plăcinte cu mere. Alexandra a reuşit-o!

Alexandra, când te-ai stabilit în Italia?

«Am venit în Italia pe data de 21 august anul trecut, prin transfer şcolar de la Liceul cu program sportiv Focşani din România la Institutul Tehnic Nautic din Porto Torres, Sardinia, şi prin transfer ca dansatoare sportivă de performanţă a Federaţiei Române de Dans Sportiv, la Federaţia Italiană de Dans Sportiv. Sunt legitimată la Clubul de Dans Sportiv "Numero Uno Sardegna" din Porto Torres.»

Când ai început să studiezi dansul sportiv?

«Am început dansul sportiv în anul 2002 în Focşani. Am frecventat cursurile Clubului de Dans Sportiv Elite Focşani, iar în 2008 m-am tranferat la Clubul de Dans Sportiv Authentic Dance din Bacău. De luni până vineri mergeam la şcoală la Focşani, iar de vineri după amiază luam un microbuz care mă ducea la Bacău să mă antrenez până duminică.

Din anul 2004 am început să am performanţe, am fost legitimată ca dansatoare sportivă a Federaţiei Române de Dans Sportiv şi de asemenea am început să particip la numeroase competitii naţionale.  Încă de la început mi s-a spus că am potenţial şi că trebuie să fac adevărată performanţă!

În decursul acestor ani am obţinut rezultate bune şi foarte bune, parcurgând toate clasele valorice pe care un dansator sportiv de performanţă trebuie să le parcurgă. Acum sunt dansatoare sportivă clasa A, la categoria de vârstă 16-18 ani.»

Ce înseamnă dansul pentru tine? Care este dansul tău preferat?

«Pentru mine, dansul ocupă locul cel mai important, face parte din viaţa mea, fără dans nu pot şi nu voi putea niciodată trăi. Prin dans vreau să mă realizez, să-mi fac o carieră. Îmi doresc să vină clipa când voi împărtăşi şi altora din experienţa mea, să demonstrez că dansul sportiv este în primul rând un sport, şi apoi o artă, că viaţa de dansator sportiv te face să devii mult mai puternic, ambiţios, perfecţionist şi îţi creează satisfacţii pe care alţii nu le vor cunoaşte niciodată.

Pentru a realiza toate acestea sunt necesari mulţi, mulţi ani de muncă, sacrificii atât din partea mea cât şi din partea familiei, care este, a fost şi va fi suportul meu moral şi financiar, fără de care nu aş fi putut să-mi văd visul realizat ! Ai mei mi-au fost mereu alături. Mama îmi face rochiile! Dansul meu preferat este rumba!»

Cum este la liceu în Italia? Ce ştiu colegii tăi despre România?    

«Acum sunt elevă în clasa a X- a la Istituto Tecnico Nautico din Porto Torre. Am promovat clasa a IX-a, chiar dacă a fost pentru mine un an foarte greu, datorită limbii italiene pe care am învăţat-o aici, dar acum m-am acomodat şi m-am obişnuit cu sistemul de învăţământ. Materiile mele preferate sunt biologia şi geografia.

Voi spune cu durere în suflet, colegii mei nu ştiu absolut nimic de ţara din care vin. Nu este o noutate ceea ce voi spune, dar noi, ca români, suntem pentru italienii pe care eu îi cunosc  "o naţie de delincvenţi… de romi…". De aceea, eu încerc prin ceea ce fac să demonstrez că suntem totuşi un popor cu anumite valori şi talente.»

Când ai fost acasă ultima dată?

«Ultima dată am fost în România anul trecut de sărbătorile de iarnă, în vacanţa şcolară de iarnă, am stat aproximativ 3 săptămâni, după care am fost nevoită să mă întorc pentru a-mi relua şcoala şi antrenamentele. Acum voi pleca din nou şi abia aştept să-mi revăd colegii!»

Ce amintire frumoasă ai legată de Focşani?

«Cea mai frumoasă amintire legată de oraşul în care m-am nascut este aceea când în anul 2009, am obţinut locul I la "Miss Balul Bobocilor" organizat de Liceul cu Program Sportiv din Focşani.»

În viitor, îţi vei deschide propria şcoală de dans în România sau în Italia?

«Acum spun că nu îmi doresc ca viitorul meu să fie aici în Italia… dar cine ştie cu timpul şi ce îmi va rezerva viitorul!»

Crina Suceveanu

Palmares

În România, la competiţiile naţionale, Alexandra a obţinut numeroase premii:

– finalistă la Concursul de Dans Sportiv Varadinum Dance Festival, 2009, la categoria basic 16-18 ani,

– locul II la categoria open basic latino 16-36 ani la Cupa Vâlcea/28 martie 2010;

– locul III la categoria open latino 19-35 ani la Cupa Bucureşti – Dance Impact;

– locul II la clasa open basic standard categoria 16-35 ani la Cupa Happy Dance-Buzău ;

–  locul III clasa C 19-35 ani la Campionatul de clasă E, D, C – Iaşi

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Catolicii sărbătoresc astăzi Imaculata Concepţie (Neprihănita Zamislire)

Defectele angajaţilor români: suferă de şefie, bârfesc şi îşi invidiază colegii