in

30 de lucrători exploatați ca în lagărele de muncă forțată, „caporal” român arestat în Caserta

Munceau zi lumină, fără protecție, la negru, păziți permanent, subplătiți, fără servicii igienice. Român arestat pentru exploatarea și intermedierea ilicită de forță de muncă în agricultură, așa-numitul „caporalat”. Carabinierii din Mondragone (provincia Caserta) au arestat un „caporal” de naționalitate română, care gestiona, în medie, peste treizeci de muncitori zilnic, în cea mai mare parte ucraineni și moldoveni. Zilierii erau recrutați zilnic din piețele de adunare a lucrătorilor și luați pentru a lucra pe câmpuri în condiții de exploatare evidentă.

Lucrătorii erau subplătiți și puși să muncească zi lumină. Pe lângă faptul că erau exploatați, zilierii (în sere, sub control constant, cu o șpagă care trebuia plătită caporalului), nu puteau comunica între ei și nici nu aveau acces la servicii igienice. De asemenea, trebuiau să lucreze în condiții de ploi abundente și de vânt puternic, cum a fost cazul din 29 octombrie, ziua când au intervenit carabinierii.

„Caporalul” român, R.A.F., 35 de ani, este acum arestat la domiciliu. Obligația de semnătură la poliție au primit-o doi complici, ambii ucraineni, G.A., 34 de ani și L.O., 53 de ani, cu funcții de șoferi și paznici. Sunt cercetați titularii firmelor agricole, B.A., 60 de ani, din Mondragone și C.S., 57, din Formia.

Un nou caz de sclavie în Italia, români exploatați de „caporali” români, ministerul diasporei în alertă

Români exploatați, lucrau 17 ore pe zi doar pentru cazare și masă, fermier italian denunțat la Latina

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un luptător român din Italia, 4 medalii de aur la mondialele de arte marțiale de la Marina di Carrara – VIDEO

Româncă de 31 de ani, moartă în accident de circulație la Piacenza, a pierdut controlul direcţiei pe o porţiune de drum drept